SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclisten Çakır'a Borçlanma Yetkisi

0
Güncellendi - 2017-07-13 21:27:25
Meclisten Çakır'a Borçlanma Yetkisi
A- A+ PAYLAŞ

  • Kerpiç konaklardan TRT ve TGV'ye tahsis.. Kuzey Çevre Yolu İmar Plan değişikliğine erteleme..

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün başkanlığında yapılan toplantıda, Malatya Cazibe Merkezi (Kerpiç Konaklar) olarak tanımlanan yerdeki kerpiç evlerden E Blok zemin kattaki iki adet dairenin Türkiye Gençlik Vakfı’na, birinci kattaki bir adet dairenin de TRT’ye protokol karşılığı 2025 yılına kadar kullandırılmasına ilişkin gündem maddesi görüşülerek kabul edildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak günde dışı teklifler okunarak gündeme alındı. Çeşitli dairelerden gelen tekliflerin birçoğu ilgili komisyonlara havale edilirken bazıları da görüşülerek karara bağlandı.

Kuzey Çevre yolu ile ilgili imar plan değişiklikleri ertelendi

Kuzey Çevre Yolu’nun Battalgazi ilçesi Hatunsuyu mevkiinden geçen yaklaşık 300 hektarlık alanda hazırlanan imar planı ile Ali Baba mezarlığı mevkiinden geçen kısımda hazırlanan imar plan değişikliğine ilişkin Malatya İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararına istinaden hazırlatılan yeni imar plan değişikliklerinin görüşülmesi ertelendi.

Battalgazi ilçesi Fırıncı Mahallesi 97 No’lu parsele ‘kısmen akaryakıt ve servis alanı istasyonu’ kısmen ‘Ticaret Alanı’ fonksiyonu verilmesi yönündeki imar plan değişiklik talebi kabul edildi. 

Çakır’a borçlanma yetkisi

Malatya merkez ve ilçeler muhtelif kanalizasyon hattı inşası için kredi kullanımı, Ultrasonik Debimetre alım işi için kredi kullanımı ile Kuyuönü ve Yapraklı HES tesislerinin kurulumunda kullanılmak üzere İller Bankası’ndan kredi alınması için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a yetki verilmesi kararlaştırıldı.

Dalbastı kirazında kaliteyi arttırmak ve kiraz sineği ile mücadele etmek için sunulan projeye 50 bin TL destek verilmesi talebi de kabul edilen maddeler arasında yer aldı.

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ile Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığının görev ve çalışma yönetmelik taslağı ile Belediye idari teşkilat şemasındaki bazı değişikliler de kabul edildi.

Yeşilyurt ilçesi Çarmuzu mahallesinde bulunan Soğuk Hava Deposu ve bakım atölyesi ile mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait muhtelif büfe, çay ocağı, kafeterya ve Özalper Gençlik Parkı işletmesinin Esenlik şirketine verilmesi kararlaştırıldı.

TGV ve TRT' ye kerpiç ev

Yeşilyurt ilçesi Koyunoğlu mahallesinde bulunan Malatya Cazibe Merkezindeki iki adet dairenin Türkiye Gençlik Vakfına ve birinci kattaki bir dairenin de TRT'ye protokol karşılığında kullanım hakkının verilmesi kabul edildi.

Belediye Meclisi,  Temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumunu 17 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00’de gerçekleştirecek.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Harun (6 yıl önce)
    Yav öyle yazmışlar ki başlığı algı süper. Malatya haber En basit en net haberleri bile başlıklar da öyle yazıyorsun ki millette algı yapıyorsun. Sanki bakkalda kendine borç yapacak. Dünyanın her yerinde olan bir prosedür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oguz (6 yıl önce)
    Boyle belediyeye lanet olsun AKP Belediyelerinin çoğu mis çıktı AKP BELEDİYELERİ ARASINDA BİR TEK MALATYA GEREKSİZ BELEDİYELERE LAYIK GÖRÜLDÜ. İNŞALLAH 2019 DA BELEDİYE SEÇİMLERİNDE MALATYADA AKP SALTANATI SONA ERER...
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    Borç alıpta caddelere sokaklara çiçek dikecek her ay bunu yapıyor yaz kış demeden helal olsun başkana o çiçekler olmasa biz ne yaparız
    0
    0
    Yanıtla
  • Cahit Ertem (6 yıl önce)
    Vay ve kerpiç evler cazibe merkezi mis.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    BU BELEDİYE HEP ZARAR MI EDİYOR? KENDİ ŞİRKETLERİNİ DE BÖYLE BORÇLANDIRIYORLAR MI ACABA????
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent YAŞAR (6 yıl önce)
    Türkiye'de en çok borcu olan ilk 5 belediye arasındayız. Belki haberiniz yoktur. Yazık borca göre iş yapılsa
    0
    0
    Yanıtla