SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclisten Çakır'a Yeni Yetki

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:42:11
Meclisten Çakır'a Yeni Yetki
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, merkez ve ilçelerde yapılacak olan içmesuyu ve kanalizasyon ağırlıklı alt yapı projelerinde harcanmak üzere MASKİ Genel Müdürlüğü’nün İller Bankası’ndan kullanacağı kredilere garantör olarak imza atması için Ahmet Çakır’a yetki verilmesini kararlaştırdı. Toplam 15 milyon 832 bin TL olan kredinin, Yeşilyurt ve Battalgazi’nin yanı sıra Fahri Kayhan bölgesi, Hekimhan, Darende ve Özal Mahallesi’nde kanalizasyon hatlarının ve içme suyu şebekelerinin yenileneceği bildirildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi ayrıca Konak ve Uç Mahallesi’nde 1 adet,  İnönü Mahallesi’nde ise 2 adet parselin açık teklif usulü ile satılması için encümene yetki verilmesini kararlaştırdı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında toplanarak Temmuz ayı çalışmalarına başladı.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ramazan ayının birlik ve beraberliğe vesile olması temennisinde bulundu. Çakır,  tüm Malatyalıların yaklaşan Ramazan Bayramı’nı da kutladı.

Çakır’ın konuşmasının ardından gündem dışı verilen teklifler okunarak gündeme alındıktan sonra maddelerin görüşülmesine geçildi.

Gündemde yer alan maddelerin önemli bir kısmı yarın yapılacak toplantıya ertelenirken, Battalgazi Yeni Hamam Mahallesi’ndeki bir ayakkabı tamir evinin 5 yıllığına kiraya verilmesi, bakım ve idaresi ile ilgili işlerin yürütülmesi için MAŞTİ otobüs terminalinin işletmesinin 3 yıllığına ihale edilmesi konusu, Arapgir Belediyesi’nin 175 bin TL’lik ek bütçesi görüşülerek kabul edildi.

Meclis ayrıca, J Plaka yönetmeliğinde değişiklik, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan bulvar, meydan, cadde ve ana yollara asılacak reklam yerlerinin belirlenmesi, panoların şekil ve ebatlarının belirlenmesi yönündeki teklifleri komisyonlardan gelen raporlar doğrultusunda onayladı.

Su kiralama işleri MASKİ’ye

Öte yandan alabalık tesisleri ile suların ve su kaynaklarının kiralanması konusu da mecliste görüşüldü.  Büyükşehir Belediye Meclisi, alabalık tesisleri, su kiralamaları, kaynak sularının kiralanması iş ve işlemlerin yürütülmesinin MASKİ Genel Müdürlüğü’ne verilmesini Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporu doğrultusunda kabul etti.

4 parsel daha satılacak

Konak Mahallesi 3957 parsel,  Uç Mahallesi 2332 ada 14 No’lu parsel,  İnönü Mahallesi 3781 ada 8 No’lu parsel ve 3780 ada 2 No’lu parsellerin açık teklif usulü ile satışı için Encümene yetki verildi.

Yaklaşık 16 milyon TL kredi yetkisi

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, merkez ve ilçelerde yapılacak olan içmesuyu ve kanalizasyon ağırlıklı alt yapı projelerinde harcanmak üzere  MASKİ Genel Müdürlüğü’nün İller Bankası’ndan kullanacağı kredilere garantör olarak imza atması için Ahmet Çakır’a yetki verilmesini kararlaştırdı.

MASKİ Genel Müdürlüğü’nden Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilen yazıda “ Yeşilyurt İlçesi Özal Mahallesi 2. Kısım Kanalizasyon İnşaatı işi için 2 milyon 800 bin TL, Zaviye Mahallesi İçmesuyu İnşaatı işi için 695 bin 124 TL,  Battalgazi ve Yeşilyurt ilçeleri muhtelif kanalizasyon inşaatı işi için 4 milyon 337 bin 796 TL,  Darende Atıksu Arıtma Tesisi ve Kolektör  Hattı İnşaatı işi ek kredisi için 5 milyon TL, Hekimhan içmesuyu inşaatı işi ek kredisi için 1 milyon 500 bin TL, Fahri Kayhan Bulvarı İçmesuyu inşaatı işi için 1 milyon 500 TL,  olmak üzere toplam 15 milyon 832 bin 920 TL krediye ilişkin düzenlenen kredi sözleşmelerinden kaynaklanan her türlü ödeme yükümlülüğünü sözleşme hükümleri çerçevesinde yerine getirememesi ve/veya kredi teminatlarının yetersiz kalması halinde Büyükşehir Belediyemizin Maliye Bakanlığı ve/veya banka tarafından dağıtılan yasal paylarının mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamının garanti olarak gösterilmesi ve konuya ilişkin her tülü iş ve işlemlerin yürütülmesi için  İLBANK A.Ş ile yapılacak olan protokolde garantör olarak imza atmaya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yetki verilmesi  hususunda bir karara varılmak üzere MASKİ Genel Kurul sıfatıyla  Büyükşehir Belediye Meclisi’ne  havalesini arz ederim...” denildi.

Yazının okunmasının ardından söz konusu madde görüşülerek kabul edildi.

Önümüzdeki hafta Ramazan Bayramına denk gelmesi nedeniyle Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı çalışmasını Cuma günü saat 14.00’te yapacağı ikinci oturumla tamamlayacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız