SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclisten 'Çatı Eğimi' Kararı

0
Güncellendi - 2016-07-01 17:25:12
Meclisten 'Çatı Eğimi' Kararı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Olağan Toplantısında gündeme alınan maddeleri tek tek görüşüp karara bağladı. Meclisin açılış konuşmasında İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerini ileten Belediye Başkanı Polat, “Bu saldırı masum insanları hedef alan, alçakça planlanmış bir terör eylemidir” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat başkanlığında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Temmuz ayı olağan toplantısında 7 Haziran 2016 tarihli karar özeti oy birliği ile kabul edildi.

POLAT, “ÜLKEMİZ TERÖR BELASINDAN KURTULACAK GÜCE SAHİPTİR”

Türkiye Cumhuriyetinin terör belasının üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahip olduğunu ifade eden Başkan Polat, “28 Haziran 2016 Salı günü İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum.  Terörün küresel bir tehdit olduğu bu olayda bir kez daha apaçık ortaya çıkmıştır. Bu saldırı masum insanları hedef alan, alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği ve önemli ölçüde başarı sağladığı bir dönemde, ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçakça bir terör olayının gerçekleştirilmesi manidardır.  Amacı, hedefi ne olursa olsun, hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce sahiptir. Bir kez daha bu menfur olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun” dedi.

POLAT, “KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN”

Konuşmasının devamında tüm hemşerilerinin ve meclis üyelerinin Kadir Gecesini kutlayan Başkan Polat, “Kadir Gecesi öyle bir gecedir ki, cahiliyenin zilletine gömülmüş zihinlere Rabbini bildirmeye; varoluş amacından kopmuş, nerden gelip nereye gittiğini unutmuş, yolunu şaşırmış insanlığa unuttuklarını hatırlatmaya gelen yüce kitabımız Kuran’ı Kerim, Ramazan-ı Şerifin kalbi olan bu gecede inmeye başlamıştır. Kuran’ı Kerim’in bize bildirdiği hak, hakikat, ahlâk, adalet ilkelerine sarıldığımız ölçüde bin aylık manevi gelişmeler yaşayabiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle bu gecenin manevi bereketinden istifade edebilmemizi ihsan buyurmasını, Kadir Gecesinin bütün İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine; insanlığın hidayetine; adalet, huzur ve barışın tesisine vesile olmasını temenni ediyorum. Başta Malatyalı hemşerilerimizin, aziz milletimizin, İslam Ümmetinin ve tüm insanlığın Kadir Gecesini tebrik ediyor, yapılan ibadetlerin ve dualarının kabul olmasını rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Meclis üyelerinin Ramazan Bayramını da kutlayan Başkan Polat’ın konuşmasından sonra gündemdeki maddeler tek tek görüşüldü.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ İKİ PROJEYE ORTAK OLDU

Niyaz-i Mısri Kültür Vakfı tarafından düzenlenecek “Gez-Gör-Oku, Ülkeyi Keşfet” projesi ve Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneğinin faaliyetleri arasında yer alan “Uluslararası Yeşilyurt Bisiklet Festivali Nemrut Turu” adlı iki projeye Yeşilyurt Belediyesinin ortak olması kararlaştırıldı. Bir meclis üyesinin “Bu tip projelere ne kadar destek veriyoruz” şeklinde sorusuna yanıt veren Belediye Başkanı Polat, “Belediyemiz dışında gelen projelere verilecek destekleri belli bir sınırda tutmaya çalışıyoruz. Elimizdeki bütçeyi doğru kullanmak adına projelerin %50’sine maddi destek sağlıyoruz” dedi.

“YEŞİLYURT MESLEK EDİNİYOR” PROJESİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerini geliştirme projesi kapsamında Yeşilyurt Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan “Yeşilyurt Meslek Ediniyor” projesinin desteklenmesi kararlaştırıldı. Projenin bütçesinin %85’nin Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığınca, %15’nin de Yeşilyurt Belediye Başkanlığı tarafından karşılanması ayrıca bu proje ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin’in yetkilendirilmesi meclis tarafından kabul edildi. Proje kapsamında Yeşilyurt Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Yeşil Konak Eğitim Merkezlerinde çeşitli dallarda meslek edindirme kursları düzenlenecek.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN “MALATYA KAYISI TANITIM GÜNLERİ” ETKİNLİĞİNE DESTEK

Türk Hava Yolları Almanya-Nürnberg Ofis Müdürlüğü ile Malatya Tanıtım Platformu Derneği tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde Almanya’nın Nürnbeg kentinde düzenlenecek “Malatya Kayısı Tanıtım Günleri” etkinliğine Yeşilyurt Belediye Başkanlığını temsilen Başkan Yardımcılarından Mehmet Güner ve Muammer Zafer’in yanı sıra Park ve Bahçeler Müdürü Yaşar Kanatucu, Emlak ve İstimlâk Müdürü Mehmet Zeybek’in katılmalarına karar verildi.

VEFAT EDEN MUHTARIN ADI YAŞADIĞI MAHALLE’DEKİ PARKA VERİLDİ

Yeşilyurt Belediye Başkanlığının sınırlarında bulunan İlyas Mahallesinin vefat eden eski muhtarı Süleyman Aksu’nun adı uzun yıllar görev yaptığı mahallesindeki Muhtarlık Binasının yan tarafında bulunan ve kayıtlarda “Muhtarlık Parkı” olarak geçen park alanına verilmesine ilişkin gelen teklif oy birliği ile kabul edildi.

GÜNDEMDEKİ MADDELER GÖRÜŞÜLDÜ, BAZI MADDELER İLGİLİ KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

Gündemindeki üç maddeyi İmar Komisyonuna, bir maddeyi Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna havale edip, yedi maddenin Ağustos ayındaki toplantıya ertelenmesine karar veren Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediye Başkanlığının sınırlarındaki bölgede çatı eğilimlerinin %33’e çıkarılmasını kabul etti. Bu madde görüşülürken bir meclis üyesinin “ Neden eğilimleri bu orana çıkartmak istiyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Çınar, “Çatı eğilimlerinin daha güzel ve şık olması için bu çalışmayı yapmayı hedefliyoruz. Bu uygulama kent estetiğine farklılık ve renklilik getirecek” şeklinde konuştu.

AĞUSTOS AYI TOPLANTISI 2 AĞUSTOS’TA

Yeşilyurt Belediye Meclisinin Ağustos ayı Olağan Toplantısı 2 Ağustos 2016 Salı günü saat 14.00’de MAŞTİ karşısındaki belediye hizmet binasının toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

Bülten

yeşilyurtmeclisi

yeşilyurtmec

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Nesimi (7 yıl önce)
    Yakincada ki yuzlerce gulun,cimlerin,oya agaclarinin çınarlarin failleri! Allah katında sizden şikayetci olacagim. Tüm şikayetlere telefonlara rahmen inafina kuruttunuz. Allah yardim ede size.
    0
    0
    Yanıtla