SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclisten HES'e Red..

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:03:13
Meclisten HES'e Red..
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantılarının 2. oturumu Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüş'ün başkanlık ettiği 2. oturumda; Yeşilyurt’un hafriyatları Yaka mahallesinde toplanması, imar planında tarım alanı olan alanın “kentsel çalışma alanı” statüsüne dönüşmesi, Emlak ve İstimlak Dairesi ile Basın Yayın  ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün yetki, görev ve sorumluluk yönetmelikleri, Sümer Fabrika alanına konut yapılması, konut alanının ticari alana dönüştürülmesi, konut dışı kentsel alan ilan edilmesi gibi maddeler kabul edilirken, Pütürge’ye HES kurulması talebinin reddi kararı çıktı.

2. oturumda Başkan Vekili Göğüş’ün Malatyalıların ve İslam Alemi’nin Miraç Kandili’ni kutlaması ve geçtiğimiz yıl Soma’da meydana gelen madendeki katliamda şehit olan 301 madenciyi de rahmetle anmasından sonra gündem maddelerine geçildi. 

Görüşülen Maddeler

İmar planında lokanta+akaryakıt ve LPG istasyonu olan Doğanşehir Erkenek Mahallesi 1381 parselin, lokanta+akaryakıt+ LPG istasyonu ve market olarak plan tadilatı talebi oy çokluğu ile kabul edildi.

Güneş enerjisi santrali kurulması için Akçadağ ilçesi Mihmanlı Mahallesi 169, 262-A,262-B, 297 ve 512 nolu parsellerin enerji üretim tesisi alanı talebi oy çokluğu ile ertelendi. 

Kuzey Çevreyolu güzergahı Yaka Mahallesi mevkiinde bulunan ve imar planında tarımsal alan olarak işlenen 290 hektarlık alanın “Kentsel Çalışma Alanı” olarak revize edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. 

Kuzey Çevre yolu güzergâhı Battalgazi Ali Baba Mezarlığı mevkiindeki 80 hektarlık alanda yapılan imar tadilatına bazı vatandaşların hak kaybına uğradıkları gerekçesiyle yaptıkları itiraz oy çokluğu ile reddedildi. 

Büyükşehir Belediyesine ait yollarda MASKİ’nin neden olduğu tahribat bedelleri, MASKİ tarafından kullanılan kiralık araç hakediş bedelleri, kullandıkları yakıt ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makinelerini kullanmalarından dolayı Büyükşehir Belediyesi’nce tahakkuk ettirilecek ücret ve maliyetlerin ödenmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Çakmak Kışlası ile Şehir Mezarlığı arasında kalan 290 dönümlük alanın Yeşilyurt ilçesinin hafriyat toplama alanı olarak belirlenmesi oy çokluğu ile kabul edildi. 

Pütürge İlçesi Tekedere mahallesine Hidroelektrik Santrali (HES) kurulması talebi oy birliği ile reddedildi. 

Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın yetki, görev ve sorumluluklarına ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın Görev ve Çalışma Yönetmelikleri oy çokluğu ile kabul edildi. 

Malatya Girişim Grubu tarafından Özelleştirme İdaresi'nden satın alınan 129 dönümlük alan için yapılan imar planının mahkeme tarafından iptalinden sonra, plansız kalan  Şifa Mahallesi 580 ada 486, 519,520 ve 521 nolu parsellerde konut yapımına izin verilmesine ilişkin plan tadilatı da oy çokluğu ile kabul edildi. 

Gündemdeki maddelerin bazıları ertelenirken bazıları da ilgili komisyonlara havale edildi. Meclis çalışmalarının 3. Oturumu 18 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’de yapılması kararlaştırıldıktan sonra 2. oturum sona erdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız