SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclisten Parkmetre Kararı

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi'nin Aralık ayı toplantısı tek oturumda tamamlandı. Meclis, bazı cadde ve sokaklarda parkmetre uygulaması yapılmasını kararlaştırdı. Meclisin bu kararı doğrultusunda parkmetre işletmeciliğinin Malatyaspor'a parasal katkı sağlayacak bir şekilde düzenlenmesi için de çalışma yapılacağı öğrenildi. Bu arada, Uçbağlar Mahallesi'nde Sivas Caddesi ile Çevreyolu arasında bulunan Hal Binası'nın "alışveriş" merkezi olmak üzere satışı ve burayı alacak olanların yeni bir Hal Binası yapımı konusu da gündeme geldi.

Ayrıca, Sümerbank Fabrikası'nın ikinci bir ihaleyle satılan, yüzme havuzu ve sosyal tesislerinin de bulunduğu Polisevi bitişiğindeki alanda otel yapılmak üzere burayı alan Girişim Grubu'nun imar düzenlemesi teklifinin de görüşüldüğü bildirildi. İmar Komisyonu'nun 15 metre cep otopark alanı bırakılması karşılığında istenen imar değişikliğinin yapılması yönündeki teklifi kabul edilirken, söz alan bazı meclis üyeleri "Belediye imar planı değişikliği yaparken yüzde 40 alıyor. Burada neden 15 metrede kalınıyor?" şeklindeki sorular yönelttiler. Bunun üzerine, söz konusu yüzde 40'lık payın daha sonraki inşaat izni sırasında değerlendirileceği belirtildi.

Belediye Meclis toplantısına ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'ndan şu açıklama yapıldı:

"Malatya Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nı 5 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirdi.

Belediye Meclis Salonu’nda saat 14.00’de başlayan toplantıya Belediye Başkanı H.Cemal Akın başkanlık etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıya, gündem dışı iki teklif verilirken, bu teklifler, gündemin ilk iki maddesi olarak görüşülerek karara bağlandı.

Kent Trafik Müdürlüğü tarafından, artan trafik yoğunluğuna önlem alınması yönünde Meclis’e gündem dışı verilen teklif, meclis üyeleri tarafından görüşülerek karara bağlandı.

Kent Trafik Müdürlüğü, artan nüfus ve araç trafiği nedeniyle merkezde trafik akışının bazı zamanlarda durma noktasına geldiği, caddelerde kaldırım kenarına çoğunlukla esnafların kendi araçlarını koyduğu ve uzun süreli beklediği, ihtiyacı olan vatandaşların buraları kullanamadığı, bazı zamanlarda 2. – 3. sıraların oluştuğu ve trafiği kilitlediği gibi nedenlerden dolayı Atatürk, Fuzuli, İnönü, Milli Egemenlik, Turgut Temelli, Sivas, Hastane Caddeleri, Ferhadiye Mahallesi Atmalı Sokak, Vilayet ve Ziraat Bankası arası ve eski Şire Pazarı civarında parkmetre uygulamasının başlatılması gerektiği şeklindeki teklifi görüşen Belediye Meclisi, bahse konu bu bölgelerde Parkmetre uygulamasının başlatılmasına karar verdi.

Belediye Meclisi ayrıca Belediye iştiraklerinin sermaye artırımı ve kısa süreli borçlanması için Belediye Başkanı’na yetki verirken, İzzetiye Mahallesi Yusuf Ziya Paşa Cami yanında Belediye’ye ait 40 m2’lik arsanın, Camii yeri için, talep üzerine İl Müftülüğü’ne satışına karar verdi.

Uçbağlar Mahallesinde bulunan Belediye’ye ait parsellerin satışı ile Malatya İli Çevre Hizmetleri Birliği’nin kurulması, tüzüğünün kabulü ve Birlik meclisine üye seçilmesini ise bir sonraki toplantıya erteleme kararı aldı.

Belediye Meclisi, Kültür Sanat Müdürlüğü’nün teklifini de görüşerek, Salonun tahsis edilmesi sırasında istenecek olan kira bedelinin 40 – 240 YTL arasında olmasını ve salonun tahsisi için Belediye Encümenine yetki verilmesini kararlaştırdı.

Belediye Meclisi gündemde bulunan imar maddelerini de görüşerek karara bağladı. İmar maddelerinin bir kısmı görüşülerek karara bağlanırken, bir kısmı da İmar Komisyonu’na havale edildi.

Malatya Belediye Meclisi Ocak’2008 ayı Meclis Toplantısı’nı 7 Ocak 2008 Pazartesi günü saat 14.00’de yapacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız