SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclisten Zam Kararı Çıktı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:01:43
Meclisten Zam Kararı Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz ay, 65 yaş altı emeklilerin kullandığı akıllı kartlara zam yapan ve  ‘Referans biniş’ adı altında 1 milyonu aşkın ücretsiz binişi iptal eden Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, bu kez de toplu taşıma ücretlerine zam kararı aldı. Buna göre 1 lira olan öğrenci kartı 1.10 kuruşa, indirimli kart 1.20 kuruştan  1.40 kuruşa, tam kart ise 1.50 kuruştan 1.75 kuruşa çıkartıldı. 

2 binişlik akıllı kart 3,50 kuruştan 4 liraya, 4 binişlik kart 7 Liradan 8 liraya, 6 binişlik kart 10.50 kuruştan 12 Liraya, 10 binişlik akıllı kart ise 16 Liradan 20 Liraya yükseltildi.

Plansız alan olarak kaldı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AVM’nin  de bulunduğu  Şifa Mahallesi 580 ada 519, 520 ve 521 No’lu parseller hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu tarafından hazırlanması gereken raporun da henüz tamamlanmadığı gerekçesiyle ertelerken,  bu kararla birlikte imar planı daha önce mahkeme kararıyla iptal edildiği için  yaklaşık iki yıldır ‘plansız alan’ olarak kalan  129 dönümlük alanın, ‘Plansız’lığı devam edecek. 

Ahmet Ergül Anıldı

Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantısının birinci bileşimini Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında gerçekleştirdi. 

Toplantıda gündeme geçilmeden önce önceki gün vefat eden Belediye eski personeli ve eski meclis üyesi Ahmet Ergül anıldı.

Toplantıda gündem maddeleri arasında ilk sıralarda yer alan Yazıhan Belediyesi’nin 2014 Mali Yılı Ek Bütçesi onaylandı. Büyükşehir sınırları içinde yer alan mezarlıklar ve mezarlık hizmetleri merkez ilçelere Yeşilyurt ve Battalgazi’ye, ilçelerdeki mezarlık alanları ve mezarlık hizmetleri ise ilçe belediyelerine devredildi. 

Doğanşehir ve Yazıhan belediyelerine imar planı yapma izni

Doğanşehir ve Yazıhan Belediyelerinin 1/5000 bin ölçekli Nazım İmar Planı yapma talebini kabul eden komisyon raporları kabul edilirken, Yaka Mahallesi sınırları içinde bulunan, belediye hizmet alanlarından itfaiye teşkilatı için yer temin edilmesi konusunda, parkın küçültülüp itfaiye hizmet alanının büyütülmesi yönünde karar olan komisyon raporu da kabul edildi. 

Battalgazi’ye 45, Yeşilyurt’a 85 park verildi

Büyükşehir Belediye Meclisi, parkların ve yeşil alanların sorumluluklarını içeren bir maddeyi de görüşerek kabul etti. Buna göre Malatya merkezdeki park ve yeşil alanların sorumluluğu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun ortak raporu doğrultusunda Horata, Dede Korkut, Sümer, Değirmen sokak, Mişmiş, Cevherizade, Emekliler, Vilayet, Kernek, Yeni Camii, Hürriyet, Yumurcak, Orduzu Tabiat ve Kanalboyu parkları Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda kalırken, Battalgazi Belediyesi’nde 45, Yeşilyurt Belediyesi’nde ise 85 park ve yeşil alanın sorumluluğu verildi.

Mumcu'nun Genel Sekreter Yardımcılığı..

Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, ayrıca Ertan Mumcu'nun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirilmesine ilişkin bilgi verdi.

Kültür A.Ş’ye 2 milyon TL

Kültür Sanat Etkinlikleri ve Fuarcılık Hizmetleri Tic. A.Ş.sermaye artırımından dolayı belediye hissesine tekabül eden 2 milyon TL’nin şirkete ödenmesi de görüşülerek kabul edilirken, bazı dairelerden gelen teklifler ise komisyona havale edildi

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’ne yetki

Meclisin 11. Gündem maddesi gereği Bağtepe ve Göller Mahallelerinde arazi toplulaştırma, konut ihtiyacını karşılama, etüt ve imar planı çalışmaları yapabilmek için Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’ne yetki verilmesi ve Yeşilyurt’ta bulunan 4344 No’lu parsele İmam Hatip Lisesi yapılmak üzere hazırlanan imar plan değişikliği de kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, 15 Temmuz Salı günü saat 14.00’te yapacağı ikinci birleşimle Temmuz ayı çalışmalarını sona erdirecek.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız