SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Medeni Kanunun Kabul Yıldönümü

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Kadın Kolları, Türk Medeni Kanunu'nun kabul edilişiyle eşitlik ve özgürlük alanında önemli bir adım atıldığını bildirdi. Bu arada Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir de, kanunun kabulünün 80. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

CHP'DEKİ TOPLANTI..
İl binasında düzenlenen toplantıya İl Teşkilatı Başkanı Niyazi Gökçe, Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı Zeki Çıplak, İl Teşkilatı Kadın Komisyonu üyeleri katıldı. CHP Malatya İl Teşkilatı Yönetim Kurulu üyesi Fikriye Bakır, Türk Medeni Kanunu'nun kabulüyle eşitlik ve özgürlük yolunda önemli adımlar atıldığını; ancak AKP hükümetinin bu konuda geri kaldığını iddia etti. Medeni Kanunu'nun sosyal, ekonomik ve kültürel hayata getirdiği yararları sıralayan Bakır, toplumun temeli olan aile kurumunun bu kanunla gerçek niteliğe kavuştuğunu vurguladı.

Parti üyesi Avukat Şenay Coşkun ise, Türk Medeni Kanunu'nda yapılan değişikliklere rağmen, hala uygulamalarda sıkıntı olduğunu ileri sürerek, "Mesela günümüzde gayrimenkullar ve araçlar hep erkeklerin üzerinedir. Eşitsizlikler meydana getiren hükümler kaldırılmalı ve günümüze uyarlanmalı" diye konuştu.

ADD'NİN AÇIKLAMASI..
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, Türk Medeni Kanunu'nun uygarlığa ulaşmada önemli bir adım olduğunu belirtti.

Tunçdemir, "17 Şubat 2006 Tarihi, Medeni Kanun’un (Yurttaşlar Yasası) TBMM tarafından kabulünün 80. yıldönümüdür.

Cumhuriyetin kuruluşu ile yeni bir devlet yapısı oluşturulurken, temel hedeflerden birisi de mevcut hukuk düzeninin iyileştirilmesi olmuştur. Bu amaçla hazırlanan Türk Medeni Kanunu, Türk Ulusunun layık olduğu uygarlık seviyesine ulaşması yolunda atılmış en önemli adımlardan biridir.Medeni yasa Türk devriminin ve hukuk reformunun can damarıdır.Özgürlükçü ve eşitlikçi ilkeleriyle büyük bir devrim olan Medeni Yasa, çağdaşlaşma yolunda önemli dönüşümlerin gerçekleştirilmesinin yolunu açmıştır..

..Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde , Yüce Meclisimiz tarafından 17 Şubat 1926 yılında kabul edilen Türk Medeni Kanununun kabul edilişinin 80. yıldönümünü en iyi dileklerimizle kutluyor; Türk insanının çağdaş bir hayat tarzına kavuşmasını sağlayan bu kanunun hazırlanıp yürürlüğe girmesinde emeği geçenleri saygı ile anıyoruz."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız