SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Medikal Yolsuzluğu Davasında 1 Tahliye

A- A+ PAYLAŞ

"Medikal Yolsuzluğu" davasına 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Toplam 58 sanıklı davada tutuklu sanık sayısı 15'e düştü.

Sahte belge düzenleyerek kamu kurumlarını dolandırmak, gerçeğe aykırı resmi belge düzenlemek iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan ve 17'si tutuklu olan toplam 58 kişinin yargılandığı Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki medikal davasının 3. duruşması yapıldı.

Tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatlarının katıldığı duruşmada, zanlılar haklarındaki iddiaları reddetti. Tanıkların dinlenmesi bir sonraki duruşmaya bırakıldı.

Medikal davasında, toplam 58 zanlı, 2003-2004 yıllarında sağlık kuruluşlarına sahte belge sunarak, kamu kurumlarını dolandırmak, gerçeğe aykırı resmi evrak tanzim etmek iddiasıyla suçlanıyor. İddianamede, üzerlerine sahte rapor düzenlenerek kesilen faturalarla tıbbi malzeme aldığı görülen kişilerin adına Turgut Özal Tıp Merkezi'nde açılan hasta dosyalarının içerisinin boş olduğu, ücret dökümlerinin olmadığı, hastaların alınan bilirkişi raporuna göre gerçek hasta olmadıkları, ödemelerin yersiz ve usulsüz olduğu, usulsüz raporlar ile alınmış medikal malzeme bedellerinin medikal firması sahipleri ve hastalar ile hasta yakınları arasında paylaşıldığı, sahte raporlarla medikal malzemelerin alındığı, faturalarda adlarına medikal malzeme alındığı görülen hastaların gerçek hasta olmadıkları, raporların bir çoğunun üniversitede kaydının bulunmadığı iddiaları ileri sürülüyor.

Daha önce ara kararla bir sanığın tahliye edilmesinden sonra, bugünkü duruşmada da M.G. adlı sanık da tahliye edildi. Mahkeme heyeti diğer 15 kişinin tutukluluk haline karar vererek, duruşmayı 25 Ağustos 2005 tarihine erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız