SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Medine Dönemi Siyer Dersleri Sürüyor

0
Güncellendi - 2018-02-07 02:42:40
Medine Dönemi Siyer Dersleri Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen Medine Dönemi Siyer Dersleri’nin 11’ncisi gerçekleştirildi. Derste, Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez, “Hudeybiye Barış Müsalahası (Nedenleri ve Sonuçları)”nı anlattı.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Siyer Derslerinin müdavimleri katıldı. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez, derste Hudeybiye Barış Antlaşmanın başta Müslümanların aleyhinde gibi göründüğünü ancak daha sonra Mekke’nin Fethine kadar giden bir süreci başlattığına işaret etti. Prof. Söylemez, şunları kaydetti:

“Antlaşma maddelerinden biri de Mekke ve Medinelilerden isteyen istediği kabile ile ya da Arap Yarımadasındaki çeşitli kabileler Mekke ve Medinelilerden isteyenle anlaşma yapabileceklerdi. Çünkü Hz. Peygamber Medine’ye geldikten hemen sonra Arap kabileleri saflarını artık belirlemiş oldular. Hudeybiye Antlaşmasıyla birlikte davetçiler hızla Arap Yarımadası içerisinde yayılmaya başladılar. Her kabileye giden davetçiler, İslam’ı anlatmaya başladılar. İslam artık Müslümanların kendi diliyle anlatılır oldu. Ondan önce sadece kulaktan dolma bilgilerle ya da Medine’ye gelip İslam’ı dinleyen insanların anlattıklarıyla İslam duyuluyordu. Oysaki Hudeybiye Barış Antlaşmasından sonra artık her bir obaya her bir kabileye giden Müslümanlar oraya İslam’ı bizzat kendileri anlattılar. Böylece İslam hızla o kabileler arasında yayılmaya başladı.”

Prof. Söylemez, programın sonunda soruları de cevaplandırdı.

12’nci ders 17 Şubat’ta

15 günlük periyotlarla işlenen Medine Dönemi Siyer Derslerinin 12’ncisi 17 Şubat 2018 Cumartesi saat 19.30’da gerçekleştirilecek. 12’nci dersi Yrd. Doç. Dr. Fethullah Zengin verecek. Zengin, “Elçiler Yılı(Sened’ul Vufud)” konusunu işleyecek.

Dersler, Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi Konferans Salonu’nda yapılıyor. Ücretsiz düzenlenen derslere tüm vatandaşların davetli olduğu belirtildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız