SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Medya Bağımlılığı' Makale Yarışması

0
Güncellendi - 2016-06-09 02:09:24
'Medya Bağımlılığı' Makale Yarışması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından son dönemlerde yaşanan teknolojik gelişmelerin topluma ve gençlere olumsuz yansımalarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen “Medya Bağımlılığı” konulu makale yarışmasının ödül töreni yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Ödül programına Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, İnönü Üniversitesi Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. İlhan Erdem, Eğitimci Naci Eroğlu, Yazar Mehmet Zeki Dinçarslan ve yarışmacılar katıldı.

Gençlik Meclisinin yapısından ve faaliyetlerinden bahseden Gençlik Meclisi Başkanı Cemil Coşan, “Yaklaşık 6 aydır medya bağımlılığı teması altında okullarda konferanslar verdik. “Tekno Acil” konulu tiyatro sahneledik. Son olarak düzenlediğimiz makale yarışmasının ödül törenindeyiz. Faaliyetlerimizde bizlere yardımcı olan Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş’a ve makale yarışmasına katılan bütün katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, “Kent Konseyi olarak programlarımızı büro içerisinde değil de sahadan aldığımız düşüncelere ve endişelere göre düzenliyoruz. Son zamanlarda toplumumuzda medyaya olan bağımlılığın artmasından dolayı duyulan endişeyi gördük. Bizler de Kent Konseyi olarak medyaya olan bağımlılığa değinmek ve farkındalık yaratmak amacıyla “Medya Bağımlılığı” teması altından bir takım etkinlikler yaptık ve bu etkinlikleri de makale yarışması ile taçlandırmak istedik. Makale yarışmamıza katılan yarışmacıları ve makaleleri değerlendiren jüri üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Makalenin yazı türlerinden düşünce ve kapsam olarak en ağırlıklı yazı türlerinden biri olduğu söyleyen Eğitimci Naci Eroğlu, “Makaleler bilimsel, sanatsal, kültürel veya ekonomik alanlarda yazılabilir. Makalenin amacı toplumun düşünülmesi, tartışılması ve konuşulması gereken gerek sorun gerekse hedefler olarak neler yapılması gerektiği üzerinde düşünmeyi öne alan insanları ortaya çıkarmak. Bu konuda makale yazma zemini oluşturan Kent Konseyine ve yarışmaya katılan katılımcılarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Dereceye giren yarışmacılara plaket sunumu sırasında konuşan Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, okumanın önemine değinerek her türlü kitabın gazetenin yazılı olan her materyalin ayırt edilmeden okunması gerektiğine değindi.

Dereceye giren ilk 5 makale ise şöyle sıralandı:

1.Hatice Serap Karlıdağ ( 2000 TL )

2.Ertuğrul Karakaya (1.500 TL )

3.Burak Çavuş (1000 TL)

4.Emine Us (Mansiyon )

5.Pınar Altmış ( Mansiyon )

Bülten

b3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ihsan ercan (7 yıl önce)
    Cemil kardeşim senin şahsında tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. başarılarının devamını diliyorum. önemli bir konu, sosyal bir mesele olan medya bağımlılığını gündeme getirdiğin için.
    0
    0
    Yanıtla