SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Medya Günleri” Etkinliği Başladı

0
Güncellendi - 2016-04-13 14:21:14
“Medya Günleri” Etkinliği Başladı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Medya Günleri” etkinliği başladı. Etkinliğin ilk gününde Prof. Dr. Nurettin Güz, “Haber Üretim Sürecinde Etik, Medyada Halkla İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk” konusunda basın mensuplarına önemli bilgiler aktardı.

3 gün sürecek “Medya Günleri” etkinliği başladı. İnönü Üniversitesi Merkez Amfi Blogu 2 Nolu Amfi’de, 09.00-12.00 saatleri arasında düzenlenen etkinliğe basın mensupları ve öğrenciler katıldı. Programın açılışında konuşan İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Işık, etkinliğe katılanlara teşekkür etti. Işık, şikayet edilen üniversite ve şehir arasındaki kopukluğu gidermek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, bu nedenle seminerin faydalı olacağını aktardı.

BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, dönüşüm ve değişime ayak uydurulması gerektiğinin altını çizdi. Abacı, “Bunu medya sektörüne uyarlarsak, yenilikten geri kalan fazla etkili olamaz. Gazete ise fazla okunamaz. Bu bağlamda iletişim fakültesi ile işbirliği içerisinde düzenlemiş olduğumuz Medya Günleri seminerinin oldukça verimli geçmesini diliyorum. Azami derecede istifade etmenizi temenni ediyorum” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi eski Dekanı ve şu anda orada Gazetecilik Bölümü Başkanı olan Prof. Dr. Nurettin Güz, “Haber Üretim Sürecinde Etik, Medyada Halkla İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk” konusunda örneklerle sunum yaptı. Bugün başlayan “Medya Günleri” etkinliği 2 gün daha sürecek. Yarın Yrd. Doç. Dr. Mehmet Barış Yılmaz, Basında Mizanpaj ve Tasarım konusunda, 15 Nisan tarihinde ise Yrd. Doç. Dr. İbrahim Sena Arvas, Basının Sorunları, Yerel Basında Sosyal Medya Uygulamaları konusunda bilgiler anlatacak. BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı da, Medya Günleri etkinliğinin son gününde, “Tecrübe Paylaşımı” konusunda kısa bir seminer verecek.

Kaynak : İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız