SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Medya İşin Ortasında'

A- A+ PAYLAŞ

Prof. Dr. İbrahim Öztürk, "Yeni dönemde medya Türkiye'de işin ortasında. Medya iki tarafı keskin bıçak gibidir" dedi.

TOSYÖV, GAP Gazeteciler Birliği ve Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen "Medyanın Ekonomik Kalkınma Üzerine Etkileri" konulu konferans Avşar Otel'de yapıldı.

İlgi gören konferansa konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Zaman Gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. İbrahim Öztürk, "Zor ve emrivaki olarak gelen, ama başarmamız da gereken bir konjektörden geçiyoruz. Doğrusu bu dönüşümün en önemli aktörlerden biriside medyadır. Çünkü medyayı işin içinden çekip aldığınız zaman, geride bir şey kalmıyor. Ne mesaj vereceksek, hangi farkındalığı yaratacaksak, hangi dönüşümü tetikleyeceksek, bunu yapacağımız alan bir kere medyadır. Türkiye'de yeni dönemde medya işin ortasında. Medya iki tarafı keskin bıçak gibidir. Faydalı kullanılırsa iyi bir hayır, zararlı kullanılırsa da zehirli bir unsur olarakta karşımızda. Türkiye, medyanın nasıl yıkıcı, olumsuz bir rol oynayacağını da yakından biliyor, ne kadar yapıcı rol oynayacağını da yakından biliyor" dedi.

Toplantıya, MÜSİAD Şube Başkanı Namık Şahin, GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz, KOSYÖV Malatya Destekleme Derneği Başkanı Osman Avşar, GAP Gazeteciler Birliği 2. Başkanı Hamit Özpolat, Anadolu Basın Birliği Şube Başkanı Zeki Dağ ile basın mensupları ve davetliler katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız