SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Medya'ya Yansıdığı Gibi Değil"

A- A+ PAYLAŞ
 
İranlı işadamlarında oluşan 18 kişilik heyet, Malatya'ya gelerek yaptıkları görüşmelerde ikili anlaşmalara imza attılar. 
İran Ankara Başkonsolosluğu Ticari Ataşesi Faraz Chamani ve İran'ın Sanandaj Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mohammad Saeed Naghshizadian başkanlığındaki 18 işadamı ve ailelerinden oluşan heyet, ticari görüşme ve anlaşmalarda bulunmak üzere Malatya'ya geldi. 
 
"BİRLİKTELİĞİ YAKALARIZ" 
 
Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, odayı ziyaret eden heyeti karşılarken yaptığı konuşmada, "Malatya gelmelerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Karşılıklı görüşmeler neticesinde ticari anlamda bir birlikteliği yakalarız. İlişkileri daha çok geliştirerek, dostlukları daha çok geliştirerek, bunu ticari potansiyele ve halkların zenginliğine dönüştürmek için her iki tarafın da gayret içerisinde olması gerekiyor" dedi. 
 
"KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRECEKTİR" 
 
İran Ankara Başkonsolosluğu Ticari Ataşesi Faraz Chamani, "Türkiye ve İran iki iyi ülke ve Malatya ile Sanadaj için bulunmaz bir fırsat. İnşallah ticaret hacmi de yükselecektir. Son yıllarda İran'ın ve Türkiye'nin ticaretinde baya bir gelişme var. Bunu daha da çoğaltabiliriz. Ticaretin geliştirilmesinin nedenlerinden biriside şehirlerin ve insanların birbirini tanışmasından geçer. İnşallah biz İranlılar ve Türk yetkililer, bu kardeşliği Sanandaj ve Malatya arasındaki kardeşliği daha da pekiştirecektir" şeklinde konuştu. 
 
"MEDYA'YA YANSIDIĞI GİBİ SORUN YOK"
 
Kürecik'te kurulacak olan füze kalkanı ile ilgili soruları yanıtlayan İran Ankara Başkonsolosluğu Ticari Ataşesi Faraz Chamani, "İki ülke arasında öyle medyaya yansıdığı gibi bir sorun yok. İnşallah bu yapacağımız iş sözleşmeleri ile beraber daha işbirliği daha yukarıya çekilecektir. Gidişatı iyi görüyoruz" dedi. 
 
"MALATYA'YI ÇOK İYİ TANIYORUZ"
 
İran'ın Sanandaj Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mohammad Saeed Naghshizadian, "İstiyoruz ki, Malatya ile Sanadaj arasında ticari ve kültürel olarak bir köprü kurulsun. Biz Malatya'yı çok iyi tanıyoruz. Türkiye'nin ender şehirlerinden biri. Gelişmiş bir şehir. Bizler burada bulunmakla ticaret, kültür ve sanat yönünden, şehirleri birbirine daha çok yaklaştıracağız. İki devlet arasındaki yakınlaşmayı ticarete de yansıtmaya çalışmalıyız" şeklinde konuştu. 
 
"TİCARETİ GELİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ"
 
Malatyalı işadamları ile İranlı heyet TSO Salonu'na geçerek  toplantı yaptı. Toplantıda konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Çok zengin coğrafyaya sahip olmamıza rağmen, halklarımız çokta zengin değil. Bu coğrafyada halklarımızı zenginleştirmek hükümetlerimizin başta gelen görevidir. Ticaretin yaygın olduğu yerlerde hiç bir zaman huzursuzluk olmamıştır. Geçmişte dünya ticaret yolu olan İpekyolu, bu coğrafyada geçmektedir. Tekrar İpekyolu'nun hayata geçmesi için adımlar atılmakta. Bu da bizleri sevindirmektedir. Şu anda İslamabad-İstanbul tren yolu projesi başlatılıyor. Bölge ülkeleri olarak ticaretimizi geliştirmek zorundayız" dedi. 
 
"BÜYÜK BİR HEDEF"
 
İran Sanandaj Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mohammad Saeed Naghshizadian, "Hedefimiz gerçekten büyük bir hedef. Bu hedefi gerçekleştirmek için üzerimize düşen görevi yerine getirmek zorundayız. Ticari ilişkilerin geliştirilmesi için bir birimizi daha çok tanımamız gerekiyor. Biz Malatyalı sanayici ve işadamları ile el sıkışmak istiyoruz ve işbirliği yapmak istiyoruz. bu konuda bütün yollar açıktır. Her konuda işbirliğini geliştirebiliriz.Bu konuda biz hazırız" diye konuştu. 
 
"FELSEFE İLMİNİN YURDU MALATYA'DIR"
 
İran Ankara Başkonsolosluğu Ticari Ataşesi Faraz Chamani, "İki ülke olarak, insanlar ticaret yapmak istiyorsa, bütün yolar açılmıştır ve engel kalmamıştır. İki ülke olarak bir birimize çok güveniyoruz. Biz iki ülke olarak yıllardır sınır sorunumuz olmamıştır. Bunu da sınır ticaretine yansıtmaktayız. Biz İranlılar, Malatya şehri ile çok yakından ilgileniyoruz ve dostuz. Tarihine baktığınız zaman felsefe ilmini yurdu Malatya'dır. Malatya sürekli kültürlere ev sahipliği yapmıştır. Malatya ticaret ve iktisat konusunda gelişmiş bir şehirdir. İnşallah ticaret ilişkilerimizi geliştirebiliriz" ifadelerini kaydetti. 
 
Toplantı sonrasında İran Heyeti Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'a santraç takımı hediye etti. Malatyalı işadamları ile İranlı işadamları ikili görüşmelerde bulundular. 
 
Bu arada, Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile İran Sanandaj Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mohammad Saeed Naghshizadian arasında imzalanan işbirliği anlaşması her iki tarafın yararlı amaçlarına ulaşması için dostane işbirliğine vurgu yapılarak, ticari ve finansal hizmet alışverişinin hızlandırılması, hammadde ve ürünlerin ticari ilişkilerle elde edilmesini, karşılıklı sergi ve fuarların organize edilmesini amaçlıyor. 
 
Toplantıda Malatyalı ve İranlı işadamları karşılıklı olarak görüşmelerde bulunarak, ticari işbirliği konularında konuştular. İranlı heyet, Malatya Organize Sanayi Bölgesindeki bazı tesisleri gezerek, incelemelerde bulunup Malatya'dan ayrıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız