SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meğer İhale Bile Yapmışlar!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:54:11
Meğer İhale Bile Yapmışlar!.
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi’nin temizlik ve çöp toplama ihalesini, 2009 yılında Malatya Belediyesi’nin düzenlediği olaylı temizlik ve çöp toplama ihalesine katılan ve Esenlik Ltd.Şti. işçilerinin ihaleyi protesto ettiği sırada, bir görevlisinin Esenlik işçilerine silah teşhir ettiği iddialarıyla gündeme gelen Akmercan Ltd.Şti’nin aldığı öğrenildi. 

Malatya Belediyesi’nde Ahmet Çakır’ın seçildiği ilk dönemde, kurulduğu yıldan itibaren Malatya Belediyesi’ne temizlik  - ilaçlama ve çöp toplama hizmetini sunan Esenlik Ltd.Şti., İstanbul’daki ilçe belediyelerinden naklen gelen bazı üst düzey Malatya Belediyesi yöneticileri tarafından devre dışı bırakılmak istenmiş, bu amaçla İstanbul’dan bazı firmaların ihaleye bizzat davet edildiği ileri sürülerek 2009 yılında yapılan ihalenin ‘adrese teslim ihale’ olduğu iddia edilmişti. 

Esenlik Ltd.Şti. işçileri temizlik ihalesinin belediye içindeki ‘İstanbul’ odaklı yapılanmalar tarafından başka bir firmaya verilmesine yönelik girişimleri sert bir şekilde protesto etmiş ve gösteriler düzenlemişti. 

Bu gösteriler sırasında meydana gelen arabedede ise, ihaleye teklif vermek üzere Malatya Belediyesi binasına gelen, İstanbul Merkezli Akmercan Ltd.Şti.’nin bir görevlisinin belediye binası önünde gösteri yapan Esenlik işçilerine silah çektiği iddia edilmiş, bu şirketin adı verdiği teklifle değil, işçilere silah teşhir ettiği iddiasıyla gündeme gelmişti. Belediye Başkanı Ahmet Çakır yaşanan olaylar ve ihalenin arka planının medyaya yansıması üzerine ihaleyi iptal etmek zorunda kalmıştı.

Battalgazi Belediyesi ile dönüş yaptılar

Malatya kamuoyunda 2009 yılındaki olaylı ihale nedeniyle hayli tartışmalı bir firma olarak tanınan Akmercan Ltd.Şti. bu defa Battalgazi Belediyesi ile dönüş yaptı. Şirketin Battalgazi Belediyesi tarafından yaklaşık 20 gün önce yapılan temizlik ve çöp toplama ihalesini aldığı öğrenildi. İhale kapsamında hizmet verecek araçların bugün saat 11.00’de Yeni Cami önündeki Soykan Meydanı’nda ‘hizmete alınacağı’ duyuruldu.

Ayrıca çöp toplama işleri  ile ilgili duyurunun yapılacağı bu törenle ilgili olarak gece Soykan Meydanı'na miting platformu kurulması da dikkat çekti.

Kapalı devre ihale!.

Bu arada, Malatya'da ilk kez Esenlik Şirketi dışında bir firmaya verilen çöp ihalesinin sürecine ilişkin olarak bugüne kadar kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmaması dikkat çekici bulunuyor. Medya kuruluşlarına, zaten yapmak zorunda olduğu basit asfaltlama, esnaf- dernek başkanı ziyaretleri, çiçeklendirme ve altyapı çalışmaları için üst üste bültenler gönderen, bu tür çalışmaları ‘Malatya’da bir ilk’ gibi abartılarla sunmayı alışkanlık edinen Battalgazi Belediyesi meblağı bir hayli yüksek olduğu değerlendirilen temizlik ihalesi konusunda bugüne kadar tek satırlık bir açıklama yapmadı. Kapalı devre ve şeffaf yönetim anlayışından uzak biçimde gerçekleşen Battalgazi Belediyesi’ndeki bu temizlik ihalesi, gelecekteki uygulamalara ilişkin önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor ve endişe yaratıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız