SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meğer İstifa Etmemiş!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:04:29
Meğer İstifa Etmemiş!
A- A+ PAYLAŞ

Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hükümette görev alan 10 bakandan 8'inin istifa ettikleri, 1'inin görev alanının değiştirildiği, Çarşamba öğle saatlerinde bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğini NTV'deki yayında açıklayan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'la ilgili ise, "istifa" değil "görevden alma" işlemi yapıldığı bildirildi. Bayraktar'ın, Başbakan'ın teklifi üzerine "görevden alındığı", Resmi Gazete'nin "Bakanların İstifası ve Atanması İşlemi" başlıklı bölümünde yayınlanan kararnamede yeraldı.

BAYRAKTAR İSTİFA ETMİŞTİ AMA..

Bakanlar Kurulu'nda akşam saatlerinde yapılan değişikliklerden önce, istifası istenen bakanlardan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, NTV'deki haber yayınına telefonla katılmış, Başbakan tarafından istifasının istenmesine tepki göstermiş, istifasına gerekçe oluşturan işlemleri Başbakanın talimatıyla yaptığını, Başbakanın da istifa etmesi gerektiğini söylemiş, kendisinin bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Bayraktar, NTV'deki telefon bağlantısında "17 Aralık tarihinde yapılan operasyon dosyasında, şahsımı rencide edecek veya izah edemeyeceğim hiçbir husus yoktur. Ancak Sayın Başbakan'ın, istediği bakanla çalışmak veya istediği bakanı görevden almak en tabii hakkıdır ve yetkisidir. Fakat, rüşvet ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle 'İstifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyon yayınlayınız' şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Bugün bize iki metin gönderildi. Bir tane istifa metni, bir tane de deklarasyon metni. Ben tabii ki partimi rahatlatmak isterim fakat böyle bir durumda bu işin yanlış olduğunu ifade ediyorum. Çünkü, soruşturma dosyasında var olan ve yasalara uygun olarak onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın talimatıyla yapılmıştır. Bu nedenle Bakanlık'tan ve milletvekilliğinden istifamı açıklıyorum. Sayın Başbakan'ın istifa etmesi gerektiğini ifade ediyor, yüce milletimize saygılar sunuyorum" dedi.

Ancak, Bayraktar'ın istifa açıklamasına rağmen, Başbakanın talebiyle görevden alındığına ilişkin işlem yapıldığı, Resmi Gazete'nin 26 Aralık tarihli sayısında yayınlanan kararnamelerle anlaşıldı. 

İSTİFA İŞLEMİ YAPILANLAR..

Bu arada, milletvekili seçildikleri illerden büyükşehir belediye başkan adayı oldukları için görevden ayrılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ekonomi Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in de istifa ettikleri, Cumhurbaşkanlığı'na sunulan kararnamede belirtildi.

YENİ BAKANLARLA BİRARAYA GELDİ..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kabinenin yeni üyeleriyle görüştü. 

Başbakan Erdoğan, yeni açıkladığı kabine üyeleri ile Başbakanlık Merkez Bina'da biraraya geldi. Toplantıya, Başbakan Erdoğan’ın isimlerini açıkladığı Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldı.

Başbakan’ın yeni açıkladığı kabine üyelerinin yanı sıra, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile bakanlıklarını devredecek olan Hatay Milletvekili Sadullah Ergin ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da toplantıya katılan isimler arasındaydı.

Görüşmeden önce bakanlar, ardından da saat 03.50’de Başbakan Erdoğan ayrıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız