SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meğer Tam Kadro İstanbul'dalarmış

0
Güncellendi - 2017-10-12 02:01:12
Meğer Tam Kadro İstanbul'dalarmış
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya Film Festivali ile ilgili program ve diğer ayrıntılar İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında duyruldu

9-16 Kasım 2017 günleri arasında gerçekleştirilecek olan 7. Malatya Ulusllararası Film Festivali'yle ilgili geniş kapsamlı bir basın toplantısının İstanbul'da gerçekleştirildiği, toplantıya Malatya yerel yönetim kadrosunun 'tam kadro' katıldığı bildirildi.

BİR BASIN BÜLTENİ DE MALATYA BASININA!.

Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda, Valiliğin katkısıyla organize edilen film festivalinin programı da bu basın toplantısında açıklanırken, İstanbul'daki bu toplantıya ilişkin olarak Malatya'daki yerel basına gönderilen basın bülteni şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Malatya Valiliği’nin katkılarıyla, 9-16 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin basın toplantısı Malatya Valisi ve Festival Onursal Başkanı Ali Kaban, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Ahmet Çakır, Festival Direktörü Suat Köçer, Yeşilyurt Bld. Bşk. ve Festival Yürütme Kurulu Üyesi Hacı Uğur Polat, Battalgazi Bld. Bşk. ve Festival Yürütme Kurulu Üyesi Selahattin Gürkan, Festival İcra Kurulu Başkanı Ertan Mumcu, Ulusal Jüri Başkanı Hülya Koçyiğit, Program Direktörü / Uluslararası Program Koordinatörü Alin Taşçıyan ve Malatya Film Platformu Direktörü Sermin Çakmak Afşin’in katılımı ile gerçekleşti.

10 Ekim Salı günü İstanbul’da bir otelde geniş bir gazeteci katılımıyla yapılan basın toplantısında, festivalde bu yıl ulusal ve uluslararası yarışmaya hak kazanan filmler, ulusal ve uluslararası jüri üyeleri, Malatya Film Platformu’nda finale kalan 12 proje, festival programında yer alacak film ve etkinlikler ile Malatya halkını bekleyen sürprizler anlatıldı.

Basın toplantısında ilk sözü alan festivalin Onursal Başkanı Malatya Valisi Ali Kaban, Malatya Uluslararası Film Festivali’nin Türk sinemasına ve Malatya’ya katkılarının büyük olduğunu ifade etti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve 7. Malatya Uluslararası Film Festivali Başkanı Ahmet Çakır ise festivalin Malatya’da gelecek vaad eden, ilk günden beri gelişen ve var olan kültürü geleceğe taşıyan bir festival olduğunu ifade etti. “Bizim temel görevimiz sanata, kültüre dair bu tür önemli çalışmalara destek olmak” diyen Çakır, festivali ulusal ve uluslararası platformlarda etkin kılmak için katkılarının süreceğini dile getirdi.

Ülkemizin en önemli film festivallerinden biri olan ve bu yıl 7.’si düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali Direktörü Suat Köçer ise bu yıl festival olarak başlattıkları yeniliklerden ve program içeriğinden bahsetti.

ULUSAL JÜRİ BAŞKANI: HÜLYA KOÇYİĞİT

7.Malatya Uluslararası Film Festivali’nin bu yılki Ulusal Jüri Başkanlığını usta oyuncu Hülya Koçyiğit üstleniyor. Basın toplantısında Koçyiğit, ulusal kısa ve uzun metraj dallarında yarışmaya hak kazanan filmleri açıkladı:

ULUSAL UZUN METRAJ YARIŞMA:

BUĞDAY / Semih Kaplanoğlu

DAHA / Onur Saylak

EKSİ BİR / Orhan Oğuz

İŞE YARAR BİR ŞEY / Pelin Esmer

KIRIK KALPLER BANKASI / Onur Ünlü

MURTAZA / Özgür Sevimli

SARI SICAK / Fikret Reyhan

SESSİZLİĞİN KARDEŞLERİ / Taylan Mintaş

SOFRA SIRLARI / Ümit Ünal

TAŞ / Orhan Eskiköy

YÜZLEŞME / Nejla Demirci

ZER / Kazım Öz

Ulusal Kısa Metraj Film:

Sirayet / Nuri Cihan Özdoğan

Uzaktaki Yakınlar / Durmuş Soykut

Kot Farkı / Ayris Alptekin

Almadovar Teorisi / Halit Eke

Kuyu / Rıdvan Yavuz

Penaber /Ramazan Kılıç

Toprak / Onur Yağız

Av Dönüşü / Recep Çavdar

Kurban / Muzaffer Mehmet Çağlar

Vadi / Can Erkan

Kötü Kız / Ayçe Kartal

Bir İş Görüşmesi Hikayesi / Alkım Özmen

Program Direktörü Alin Taşçıyan:  Uluslararası Kısa ve Uzun Metrajlar bu yıl film kültürünü daha çok aşılayacak ve her yaştan izleyiciyi buluşturacak.

“Sinema sanatının en seçkin örneklerine yer vermek her festivalin yapacağı şey, ancak Malatya Uluslararası Film Festivali olarak biz daha çok izleyiciyi hedefledik.”, diye sözlerine başlayan Program Direktörü Alin Taşçıyan, “Daha geniş bir kitleye hitap etmek istiyoruz, her kesimden insanın, filmleri aynı çoşkuyla izleyecekleri bir program hazırlamaya özen gösterdik.” diyerek uluslararası uzun ve kısa metraj dallarında yarışmaya hak kazanan filmleri açıkladı:

Uluslararası Uzun Metraj

The Blockage / Mohsen GHARAEI

Centaur / Aktan Abdykalykov

Pomegranate Orchard / Ilgar Najaf

Pela Janela / Caroline Leone

Dede / Mariam Khatchvani

Cargo / Gilles Coulier

Son Of Sofia / Elina Psikou

Buğday / Semih Kaplanoğlu

Mavi Sessizlik / Bülent Öztürk

Daha / Onur Saylak

Madari / Roqiye Tavakoli

Life and Nothing More / Antonio Méndez Esparza

Uluslararası Kısa Metraj:

Sirayet / Nuri Cihan Özdoğan

Hofre Moshtarak / Asma Ebrahimzadegan

Ses / Darioush Najafi Gol (Arturan)

Misappropriation / Ana Maria Ferri

Night guest / Ziregul Kubandıkkızı

Nest / Ünal Altunyaymak

Summer time with my mother / Diana Lu

Arin / Mizgin Müjde Arslan

Odnogo razu v Odesi / Vladek Zankovsky 

Verge / Selman Nacar

Malatya Film Platformu Direktörü Sermin Çakmak Afşin Film üretimine “Malatya Film Platformu” ile daha çok katkı sağlanacak

9-16 Kasım 2017 tarihleri arasında 7.’si düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında bu yıl ilki yapılacak Malatya Film Platformu’nda finale kalan 12 proje de belli oldu. “Bu sene ilkini gerçekleştireceğimiz Malatya Film Platformu’nu planlama sürecinde birkaç temel motivasyonla yola çıktık.” diye sözlerine başlayan Malatya Film Platformu Direktörü Sermin Çakmak Afşin, 11-15 Kasım boyunca dört gün devam edecek atölyeler tasarladıklarını ifade etti. Platform kapsamında Centre for Cinematographic Scripts (CÉCI)’nin kurucularından ve Torino Film Lab kapsamında eğitim veren Fabienne de Aguado ile American History X’in yapımcısı John Morrissey, ödüllü yönetmen Erdem Tepegöz ve Caractères Productions’ın kurucusu olan yapımcı Etienne de Ricaud’ı ağırlayacaklarını ifade etti.

Afşin daha sonra Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü Finalistlerini, TRT Ön Alım Yapım Destek Ödülü Finalistlerini, ulusal uzun metraj ve kısa metraj jüri üyelerini, uluslararası uzun ve kısa metraj jüri üyelerinin isimlerini açıkladı:

Malatya Film Platformu Finalistleri:

Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü Finalistleri:

  1. AMERİKA OTOBÜSÜ/DERYA DURMAZ
  2. ALİ'NİN TABİATI/LEVENT ÇETİN
  3. CEVİZ AĞACI/FAYSAL SOYSAL
  4. JULİA'YA AŞIK OLMAK/ALP KAMBER
  5. KAPLUMBAĞA TERBİYECİSİ/ORHAN İNCE
  6. OKUL TRAŞI/FERİT KARAHAN

TRT Ön Alım Yapım Destek Ödülü Finalistleri:

  1. ANADOLU PARSI / ORÇUN KÖKSAL
  2. KAPAN / SEYİD ÇOLAK
  3. MAVZER / FATİH ÖZCAN
  4. ASİ VE MAVİ / RUHİ KARADAĞ
  5. BİRLİKTE ÖLECEĞİZ / MELİK SARAÇOĞLU, HAKKI KURTULUŞ
  6. YURT / NEHİR TUNA

ULUSAL UZUN METRAJ JÜRİ ÜYELERİ

Hülya Koçyiğit (Jüri Başkanı)

Ebru Ceylan

Taner Birsel

Hayk Kirakosyan

Selim Evci

Ulusal Kısa Metraj JÜRİ ÜYELERİ

Serdar Sidar Karakaş

Fırat Sayıcı

Sinan Sertel

Yonca Ertürk

Zeynep Gülru Keçeciler

ULUSALARARASI UZUN METRAJ JÜRİ ÜYELERİ

Nacer Khemir (Jüri Başkanı)

Seçil Büker

Fatemah Motamed-Aria

Intishal Al Timimi

Edvinas Pukšta

Uluslararası Kısa Metraj YARIŞMASI JÜRİ ÜYELERİ

Nefise Özkal Lorentzel

Reshad Strik

Gulbara Tolomushova

Deniz Eyüboğlu Aydın

Ettienne De Ricaud

Malatya Film Platformu Jüri Üyeleri

Elif Dagdeviren

Serkan Yildirim

Cemil Yavuz

Nazif Tunc

Atalay Tasdiken

NETPAC Jürisi:

Jeffrey jeturian

Maja Bogojevic

Sabire Soytok

Kemal Sunal Halk Ödülü Değerlendirme Komitesi

Asım Demirkök

Dilaver Gür

Abdullah Ergün

SİYAD Jürisi:

Coşkun Çokyiğit

Münir Emre Göker

Rıza Oylum

FESTİVAL ONUR ÖDÜLLERi

7.Malatya Uluslararası Film Festivali’nin festival direktörü Suat Köçer, geçtiğimiz yıl ertelenme sebebiyle sahiplerine verilemeyen Onur Ödülleri’ni bu yıl takdim etme kararı aldıklarını açıkladı. Bu yılki Festivalin onur ödülü sahipleri, rol aldığı pek çok önemli filmle hafızalara kazınan, usta oyuncu Halil Ergün ve seslendirdiği unutulmaz şarkılarla Yeşilçam’a ses katan Belkıs Özener. Diğer bir Onur Ödülünü ise duruşu ve filmleriyle Türk sinemasında kendine özgü bir yer edinen ve sinema yolculuğunda 40. yılını kutlayan usta yönetmen Mesut Uçakan’a verilecek. Basın toplantısına ayrıca katılımıyla Belkıs Özener renk kattı."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • üzülmüş mavi (6 yıl önce)
    üzüldün mü malatyahaber
    0
    0
    Yanıtla
  • Abbas Yolcu (6 yıl önce)
    Birilerini çağırmayı unutmuşlar :) bir dahakine gidersiniz üzülmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    malatya için ancak bu kadar olur diyeceğimiz yanlışlar: 1-film festivali (malatyawood da çekilen filmler için)2-kernekte bulunan yel değirmeni(dedemler anlatırdı bir zamanlar malatya da yüzlerce varmış) 3-ulvi saran döneminde yapılan kerpiç evler(malatya da hiç bir tane kalmadı)4-yıllar önce 1trilyondan fazla harcanarak onarılan konak(şu an yeşillikler içerisinde ziyaretçi akınına uğruyor.)5-enson 876 da kalmıştım ne yapılmasına karar verilemeyen vagon onarım fabrikası(30.yılında halen yıkılmadım ayaktayım )6-sümer fabrikası iş merkezi olmadan hemen önce ilave işçi alımı için fabrika önünde form dolduran araya hatırlı kişiler koyan insanlar(sonradan güvenlik oldular)7-cemal akın ın hal binasını 50trlyona satışı(muhteşem rakam)açıklama ,10 yıl sonra burası 26 trilyona el değiştirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Kemal Sunal Halk Ödülü Değerlendirme Komitesi gerçekten komedi olmuş...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Malatya bu gün hiç olmadığı kadarsakindi.Demek ki bundanmış.
    0
    0
    Yanıtla