SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mehmed Akif Anma Programları

A- A+ PAYLAŞ

İstiklal Marşımızın şairi Mehmed Akif Ersoy, ölüm yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinliklerde anıldı. Malatya'daki anma gecesinin yanı sıra, Darende'de de şairin adını taşıyan okulda bir anma programı gerçekleştirildi.

MALATYA'DA..
Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Tarih-Kültür ve sanat Çalışma Grubu tarafından İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’un anısına bir gece programı düzenlendi.
Belediye konferans salonunda düzenlenen programa Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, STK temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Tarih – Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Başkanı Av. Tarihçi Abdulkadir Artan, Ersoy’un hayatı ve eserleri hakkında davetlilere bilgiler verdi.

Mehmet Akif Ersoy’un millet ve vatan sevgisinin, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü olduğunu belirten Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın; Ersoy’un ülkemiz için kültür, sanat ve tarih bilincinin yaşatılması bakımından hayati bir önem taşıdığını ifade etti.

İnönü Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr Ünal Şahin Mehmet Akif Ersoy’un düşünce dünyası hakkında bilgiler verirken, İnönü Üniversitesinden Okutman Abidin Öztürk ise Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerindeki konularla alakalı açıklamalarda bulundu.

Konuşmaların ardından programa katılan öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’un Şiirlerini okurken, Malatyalı şairlerde Mehmet Akif Ersoy için yazmış oldukları şiirleri okudular.
Duygusal anların yaşandığı program Malatyalı şairlerin İstiklal Marşının on kıtasını hep beraber okumaları ile son buldu.

DARENDE'DE..
İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy, Malatya'nın Darende İlçesi'nde düzenlenen törenle anıldı. Adının verildiği okulda anılan Akif'in hayatı anlatıldı, skeçler sunuldu.

İlçedeki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda milli mücadelenin önemli isimlerinden milli şair Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 69. yıldönümü münasebetiyle bir anma gecesi düzenlendi. Gecede Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, şiirleri ve vatanseverliği hakkında bilgiler verildi.

İstiklal Marşı'nın kabulünü bir skeçle seyircilere sunan öğrenciler, daha sonra İstiklal Marşı'nı koro halinde söyledi. Okul öğretmenlerinden Yusuf Dingiz'in Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitleri'ne adlı şiirini okuması esnasında bir çok kişinin göz yaşlarını tutamadığı gözlendi. Şair hakkındaki görüş ve konuşmaların ardından program, Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitler sunan sinevizyon gösterisiyle son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız