SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mehmet Akif Anıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 90. yıl dönümü dolayısıyla "İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma töreni düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve İl Özel İdaresi Salonu'nda düzenlenen törene; Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Tamer Büyükkantarcıoğlu, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk'in yanı sıra askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, "Mehmet Akif, İstiklal Marşı'nın kabulüyle ilgili önemli bir programın uygulandığı TBMM'de vermiş olduğu eserin ortaya çıkardığı sonuçları, bugün hepimizin göreceği ve eserin Türk milletine ışık tutan çok büyük bir şahsiyettir. İstiklal Marşı, tabi ki Türk milletinin ulusal marşı olarak, sadece bir şiir niteliğinde değil; belli bir dönemin buhranının ve ortaya koyduğu kritik sonuçları taşımamıza ve yine aynı dönemin bir daha yaşanmasına sebebiyet vermeyecek kadar önemli ilham noktalarını bünyesinde barındırmaktadır" dedi.

Mehmet Akif Ersoy'u genç nesillere tanıtmak gerektiğine dikkat çeken Saran, "Mehmet Akif, sadece İstiklal Marşı'nın yazarı olarak değil aynı zamanda taşıdığı şahsiyet, nitelikleri, kişiliği, fedakarlığı, feragati, kanaati ve alçak gönüllüğü ile hepimize örnek olacak ve yeni nesilleri aydınlatacak bir büyüklüğe sahiptir. Marşın kabulünden sonra kendisi için tahsis edilen hediyeyi kabul etmeyerek, ne kadar büyük bir kanaate ve alçak gönüllüğe sahip olduğunu göstermiştir. Milletlerin yaşadığı kritik dönemlerde;
kendilerine cesaret ve güven aşılayan, içinden çıkılamayacak kadar ağır olan şartları, verdikleri büyük bir teşvik ve güven duygusu ile aşmaya yardımcı olan böylesine büyük şahsiyetler her zaman yetişmez. Mehmet Akif bu yönüyle, yaşadığı dönemde sadece İstiklal Marşı'nı yazdığı aşamada değil, daha sonraki her noktada hayatının tüm incelikleri ve yönüyle milletimize örnek olmuştur. Dolayısıyla kendisini sadece ulusal marşımızın yazarı olarak değil, gençliğimizin birçok yönüyle örnek alacağı büyük bir insan olarak kabul etmek, değerlendirmek ve gençlerimize tanıtmak zorundayız" diye konuştu.

Milli Eğitim İl Müdür Vekili Mahmut Berk ise, "İnsanları bir araya getiren ortak değerler vardır. Bu değerler, millet olmanın da aracıdır. Milletimiz için ortak ittifak belgelerinden biri de İstiklal Marşımızdır. İstiklal Marşı'nın rengi, milletin rengidir. Bu marş, milletin geçmiş, hal ve gelecek zaman dilimlerinin özeti ve ışığıdır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Mustafa Necatibey Anaokulu Öğrencisi 6 yaşındaki Ece Sude Doğandemir, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu. İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okumasından sonra Ece'yi Vali Ulvi Saran öperek, tebrik etti.

Programda daha sonra İstiklal Marşı'nın belgeseli gösterilerek, "Mehmet Akif'in edebi kişiliği" hakkında bir sunum yapıldı.

Tören, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız