SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mehmet Akif Anısına Yarışma

A- A+ PAYLAŞ

Bilim Koleji, ilköğretim okulları arasında geleneksel olarak düzenlediği şiir okuma yarışmalarından birini daha gerçekleştirdi. Ön elemeleri 1 Mart Cumartesi günü Bilim Koleji’nde yapılan “Mehmet Akif Ersoy Şiir Okuma Yarışması”nın finali, ilköğretim okulu öğrencisi 15 yarışmacının katılımıyla, 9 Mart Pazar günü, saat 19’da Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Jüri; Şifre Yayınları Türkçe Bölüm Sorumlusu Naci Eroğlu, Odak Dersanesi Türkçe Öğretmeni Süleyman Ünlü ve İnönü Üniversitesi Türkçe Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İlhan Erdem'den oluştu.

Yarışmada; birinciliği “Ya Şehid Ol, Ya Gâzi” şiiriyle Hidayet İ.Ö.O. öğrencisi Ervanur Bulundu, ikinciliği “Kızım Benim” şiiriyle Türkiyem İ.Ö.O. öğrencisi Elif Doğandemir, üçüncülüğü ise “40 Yaşındasın” şiiriyle Hanımınçiftliği İ.Ö.O. öğrencisi Özge Ercan kazandı. Abdulkadir Eriş İ.Ö.O. öğrencisi Dilem Avşar, Yavuz Selim İ.Ö.O öğrencisi Nurullah Koç ve Atatürk İ.Ö.O. öğrencisi Gülşah Selçuk’un da mansiyona hak kazandığı yarışmada; birinciye tam altın ve kitap, ikinciye yarım altın ve kitap, üçüncüye çeyrek altın ve kitap hediye edildi. Ayrıca tüm yarışmacılara Milli Şair’in “Safahat”ı hediye edildi. Geceye davetli misafirlerden Akkoza Otel’in sahibi Mehmet Kaba’nın bütün yarışmacıları otelde yemeğe davet etmesi yarışmaya renk kattı.

Çok sayıda davetlinin dinleyici olarak katıldığı yarışmada oldukça duygulu anlar da yaşandı. Birbirinden güzel şiirlerini sunmak için, ilginç kıyafetleri ve sahne performanslarıyla seyirci önüne çıkan yarışmacı öğrenciler, zaman zaman seyirciyi ağlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız