SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mehmet Akif Ersoy Anlatılacak..

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:53:14
Mehmet Akif Ersoy Anlatılacak..
A- A+ PAYLAŞ
 
İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy , Cuma günkü hutbede camilerde anlatılacak. 
 
İstiklal Marşı'nın kabul edildiği 12 Mart günü, aynı zamanda Mehmet Akif Günü olarak biliniyor. Günün anlamına uygun olarak Yazıhan ilçe Müftüsü İhsan Mesut Akbaş'ın hazırlığı "İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy" konulu hutbe, 9 Mart cuma günü Cuma namazında camilerde okunacak. Malatya Mütfülüğü'nün internek sitesinde yer verilen Hutbenin bir bölümünde, "Mehmet Akif kendi döneminde fert ve aileden başlayıp, devlete ve bütün İslam alemine akseden ahlaki sorunları, yanlış fikir ve telakkileri yazdığı şiirlerle gözler önüne sermiştir. O, inançlı, vatan ve millet için şiir yazan, yazdığı kadar tertemiz yaşayan ve milletin gönlünde yer eden biriydi. Mehmet Akif 'in eşsiz şahsiyetine değer katan diğer bir özelliği ise "İstiklal Marşı"mızı kaleme almasıdır. Kendisine tevdi edilen Milli Marşı yazma görevini hakkıyla yerine getiren büyük şair bu milletin destanlaşan mazisini bu millete yakışan yüce bir hassasiyetle ortaya koymuş ve şöyle dua etmiştir. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Unutmamalıyız ki bu vatan çok çetin mücadelelerle elde edildi ve bir İstiklal Marşı'nın yazılabilmesi için bir vatanı kurtarmak gerekti. Bu duygularla, aziz vatanımızın var oluşu için çaba gösteren necip milletimizin her bir neferini şehit ve gazisini rahmet ve minnetle anıyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız