SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mehmet Akif İçin Anma Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Yerel Gündem 21 Tarih, Kültür ve Sanat Çalışma Grubu, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'un 70. ölüm yılı nedeniyle bir anma programı düzenledi.

Gerçekleştirilen programla ilgili olarak, Yerel Gündem 21'den yayınlanan bülten şöyle:

"..Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Tarih, Kültür ve Sanat değerlerimizin günümüz toplumunda yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasına yönelik çalışmalarına devam etmektedir.

Bu amaç doğrultusunda Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Tarih-Kültür ve Sanat Çalışma Grubu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 70. yılı münasebeti ile bir program düzenlendi.

Belediye konferans salonunda düzenlenen programa Malatya Valisi H. İbrahim Daşöz, Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı, Emniyet Müdürü Ali Osman Kâhya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Baysar, Belde Belediye Başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programa, Prof. Dr. Sabahattin Arıbaş, Yrd. Doç. Dr. Ramazan Çiftlikçi, Yrd. Doç. Dr. Numan D. Aksoy konuşmacı olarak katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, marşın kalan sekiz kıtası Öğretmen Evi Müdürü Bekir Şirin tarafından okunurken, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği Mehmet Akif Ersoy konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında şiir dalında dereceye giren öğrencilerin okuduğu şiirler duygusal anlar yaşattı.

Programın açılış konuşmasında söz alan Yerel Gündem 21 Tarih, Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Başkanı Av. Abdulkadir Artan, milletimizin tarihi mirası ve dinimizin Mehmet Akif Ersoy’un ilham kaynağı olduğunu belirterek Sözlerini Ersoy’un kaleme aldığı bir dörtlükle bitirdi.

Mehmet Akif Ersoy’un eğitim ve öğretim hayatına verdiği önemden bahseden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Mehmet Akif Ersoy’un yaşantısı ve eğitim anlayışının herkes için iyi bir örnek olduğunu, ölümünün 70. yılında Milli Şairimizi rahmetle andıklarını ifade etti.

Fikir ve şiir dünyamızda eşine az rastlanan bir dehanın aramızdan ayrılışını hatırlamak, onu sevgiyle, saygıyla ve rahmetle yâd etmek, Asım'ın nesli olan gençlerin görevi olmalıdır diyen, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Baysar, “Mehmet Akif sağlığında ölüme mahkûm edilmiş gibi yaşamışsa da, öldükten sonra adeta Asım’ın neslinde hayat bulmuştur” dedi.

Konuşmasına Mehmet Akif Ersoy’un Zulmü Alkışlayamam şiiri ile başlayan Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Mehmet Akif’in Anadolu’nun dört bir yanını gezerek, sözleri ile milletin kurtuluş ateşini körükleyen, ahlakı ve karakteriyle de çok üstün ve izzetli bir kişiliğe sahip olduğunu vurguladı.

Mehmet Akif Ersoy’un millet ve vatan sevgisinin, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü olduğunu belirten Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın; Ersoy’un ülkemiz için kültür, sanat ve tarih bilincinin yaşatılması bakımından hayati bir önem taşıdığını ifade etti.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın konuşmasının ardından söz alan Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı, Yerel Gündem 21 ve Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı bu anlamalı programa katılmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, Mehmet Akif’in ruhlara, duygulara sindiğini, yıkılışı ve kurtuluşu ruhunda yaşadığını ve kurtuluşu kendi değerlerinde gören özgün bir kalem olduğunu söyledi.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 70. yılında özlemle andıklarını belirten Malatya Valisi H. İbrahim Daşöz, Akif’in sadece milli şairimiz olmadığını, milli zenginliğimizin en önemli simgelerinden biri olduğunu belirtti.

Mehmet Akif Ersoy’un fotoğraflarının yer aldığı vtr sunumunun ardından söz alan Yrd. Doç. Dr. Ramazan Çiftlikçi, Akif’in hayatını üç bölüm dâhilinde incelediğini belirterek, gençlik ve yetişme yılları, 35–50 yaşlarını arayış ve mücadele yılları, 1936 ya kadar geçen dönemi ise olgunluk, inziva, gönüllü sürgünlük yılları olarak nitelendirdi.

Çiftlikçi, Akif’in Osmanlı’nın dağılışını, Cumhuriyet’in kuruluşunu yaşamış, İstiklal Marşı ile gönüllerde taht kurmuş bir Milli Şairimiz olduğunu belirtti.

Mehmet Akif Ersoy’un eğitim anlayışı hakkında kısa kısa bilgiler veren Prof. Dr. Sebahattin Arıbaş, Mehmet Akif’in ilk hocasının babası olduğunu, çocukluk yıllarını geçirdiği birinci meşrutiyet döneminden itibaren yabacı dil eğitimine önem veren Akif’in, ilerleyen yıllarda dünyadaki gelişmeleri de izleyerek eğitim kurumlarının İstanbul dışına yayılması için çaba sarf ettiğini söyledi.
Mehmet Akif Ersoy’un tarihi şahsiyeti hakkında söz alan Yrd. Doç. Dr. Numan D. Aksoy, Mehmet Akif Ersoy’un bir devrin, bir dönemin en önemli şahsiyetlerinden bir olduğunu belirterek, tarihini bilmeyen milletlerin coğrafyasının başkaları tarafından çizileceğini belirtti.

Programın sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği Mehmet Akif Ersoy konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye öğrencilere Malatya Valisi H. İbrahim Daşöz, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı, Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın tarafından kitap seti ve kalem hediye edildi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız