SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mehmet Akif İçin Gece

A- A+ PAYLAŞ

İstiklal Marşı yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 73'üncü yıl dönümünde, adına düzenlenen geceyle Malatya’da anıldı.

Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş. tarafından Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen anma gecesiyle ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş. tarafından Sabancı Kültür Sitesi’nde Mehmet Akif Ersoy'u anma toplantısı düzenlendi. Malatya Devlet Tiyatrosu salonunda düzenlenen anma toplantısına Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, Şirket Genel Müdürleri ile çok sayıda izleyici katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Mehmet Akif Ersoy’u anma toplantısı Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı’nın açış konuşmasıyla başladı. Nalçacı yaptığı konuşmada Mehmet Akif Ersoy’un Milli mücadelenin canlanması için şehir şehir gezerek, gençlik döneminde başladığı mücadeleci ve azimkâr çalışmasını, ömrünün sonuna kadar devam ettirdiğini söyledi.

Sinevizyon eşliğinde Mehmet Akif Ersoy’u bütün yönleriyle anlatan konuşmalar ile birbirinden güzel şiirlerin de okunduğu gecede izleyenler duygulu anlar yaşadılar.

Birbirinden güzel ve duygulu şiirlerin de okunduğu geceye, “Asım’ın Nesli” isimli tiyatro oyunuyla devam edildi. Malatya Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen 2 perdelik tiyatro oyununda Milli Mücadele dönemi anlatıldı.

Oyunu sahneleyen sanatçılar, programın sonunda İstiklal Marşı eşliğinde seyircileri selamlarken, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a da Türk Bayrağı verdiler.

Verilen Türk Bayrağı’nı öperek alan Belediye Başkanı Çakır, kısa bir konuşma yaptı. Sergilenen tiyatro oyunuyla milli mücadele döneminde yaşanan binlerce olaydan sadece birinin anlatıldığını söyleyen Başkan Çakır, “Mehmet Akif’i sadece anmak yetmiyor, O’nu anlamamız gerekiyor. O günleri çok iyi anlamamız gerekiyor. Sergilenen bu oyun, o günlerde yaşanan sefaleti, yoklukları ve düşmanın dört bir taraftan işgalini anlatıyor” dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un dik duruşuyla haksızlık karşısında kitlelerin ayaklanmasını sağladığını, nutuklarıyla, vaazlarıyla ve şiirleriyle daima halka cesaret vererek bu milletin esaret altında yaşayamayacağını vurguladığını belirten Başkan Çakır, “Belki milli mücadelenin en büyük kahramanlarından olan o eşsiz insan, bizlerin bugün burada bu topraklar üstünde yaşamamıza katkısı olan en büyük değerlerden bir tanesidir” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u ölüm yıldönümünde tekrar rahmetle andığını belirterek, geceyi düzenleyen Fuarcılık Şirketi yöneticileri ile diğer emeği geçenlere teşekkür etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız