SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mehmet Akif İçin

A- A+ PAYLAŞ

Milli Mücadeleyi İstiklal Marşı ile destanlaştıran Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 74. yıldönümünde Malatya'da düzenlenen bir programla anıldı.

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş tarafından Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma törenine; Vali Vekili Şükrü Özcan, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Ömer Faruk Öz ile AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma töreninde bir konuşma yapan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Mehmet Akif'i anlamak gerektiğini belirterek, "Ünlü Şairimiz, İstiklal Marşımızın yazarı ve biz cihan harbinden çıktıktan sonra yorgun bir millete ümit aşılayan İstanbul'dan çıkarak, Anadolu'ya giden ve bağımsızlık ateşinin orada canlanmasına vesile olan, Türk Milleti'nin kalbinde İstiklal Marşı ile ölümsüzleşen bir büyük şairimiz. O sadece şair yönüyle değil, davranışıyla, toplumun içinden gelmesiyle, toplum hep onda kendisini
buluyor. O hem eğitimci yönüyle hem bir öğretmen, hem bir veteriner, hem bir yazar, hem de büyük bir şair. Ve bu özellikleriyle o yorgun millete hep ümit aşılamış ve kendi o mütevazi kişiliğinin altında her zaman bağımsızlım ve dik duruşuyla bu millete yazılarıyla, şiirleriyle aşılamış ve ölümsüz bir büyük şairimiz. Onu bu vesilelerle anmak ve gelecek nesillere taşıyıp, anlatmak ve anlamak önemli" dedi.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anarak, "Mehmet Akif Ersoy'u sadece okumak değil anlamak lazım. Ve bu anlamı İstiklal Marşı'nı yazarken de, onun ruhunu yaşatırken de, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurarken de, yaşayan, anlayan, bilen bir milletin evlatları olmaktan bizde gurur duyuyoruz. O, kırmızı al bayrağın üzerine hilali ve yıldızı, bayrağımızı nakşederken, o yazıları yazması, marşımızı yazması ve bizlere hediye etmesi, bugün bizim başımız dik olarak
İstiklal Marşı'nı dinlememize ve yarınlara da miras bırakmamıza vesile oluyor. Sayın Başbakanımızın TBMM'de bütçe görüşmelerinde söylemiş olduğu bir cümle vardı. Ve Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nda söylemiş olduğu gibi; "Korkma, sönmez bu şafaklarda" diyordu. Türkiye'nin üzerinde ameliyat yapmak isteyen, bölmek isteyen, parçalamak isteyen insanlara, verilecek en güzel cevabı da Mehmet Akif veriyordu. Bayrağımız hiçbir zaman dalgalanmaktan imtina etmeyecek ve sonsuza kadar dalgalanacak" diye konuştu.

Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz de, "(Sahipsiz bir vatanın batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır) Mehmet Akif'in sözü. İşte bu ruhla ülkeyi yöneten bir Başbakanımız var. Mehmet Akif, Kurtuluş Savaşı'nda bir fiil görev almıştır. İyi bir şair, iyi bir devlet adamıdır, iyi bir düşünürdür, iyi bir vatanseverdir. Ve dininin gereği gibi yaşayan bir mümindir" şeklinde konuştu.

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı ise, Mehmet Akif Ersoy'un şiirleriyle milletin gönlüne taht kurduğunu ifade ederek, "Saygınlığının ardından Safahat'ı kendisine vekil bıraktı. İyiliğinin ardından yıkılmaz bir İstiklal Marşı'nı ve olanca anısının ardından bu programların gölgesini bizlere miras bıraktı. İstiklal Marşı'nı, Safahat'ına almamıştır. Evet, Akif onu kendisi yazmıştır ama bu aziz millete, bu necip millete, bu çilekeş millete hediye etmiştir" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı ve Tarih Öğretmeni Cengiz Ekici ise, Ersoy'un dünyanın değiştiremediği, dosdoğru, özü sözü bir, vatanperver, sadık, hisli, merhametli, bir o kadar mütevazi, adam gibi bir adam olduğunu kaydetti.

Anma programı, yapılan konuşmaların ardından tiyatro gösterimiyle sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız