SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mehmet Akif Kadar Türküm"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:45:11
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, ''İstiklal Marşımızın Arnavut asıllı milli şairi Mehmet Akif Ersoy kadar Türküm'' dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde katıldığı söyleşide, bir öğrencinin sorusu üzerine kullandığı, ''Ben bir Arnavut'um. Aslında bu açıdan bakarsanız, Türk değilim. Ama bu topraklarda ekmek yedim'' şeklindeki ifadeler konusunda yapılan eleştirilere yazılı açıklamayla cevap verdi. 

Sporculuk ve siyasi yaşamında insanları ''incitmemek üzerine bir hayat felsefesi'' ile hareket ettiğini vurgulayan Şükür, şunları kaydetti:

 ''Bu yüzden bu millete ve bu topraklara olan sevdamın sorgulanması sonrası bir açıklama yapma pozisyonunda bırakılmam, benim değil, buna sebep olanların ayıbıdır. 'Tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek dil' politikasını benimsemiş bir partinin milletvekili olarak, milletime olan sevdamı sorgulamak, hiç kimsenin haddine değildir. Çünkü biliyorum ki, en büyük milliyetçilik, milletinin huzuru, refahı ve barışı için mücadele etmektir. Kızıltepeli bir Kürt asıllı öğrenci kardeşimin Mehmet Akif Üniversite'nde sorduğu bir soru üzerine, 'Milli bütünlük için ırksal söylemleri herkes bir kenara bırakmalı. Eğer temel olarak farklılıklarımızı zenginlik değil de bölünme algısı olarak benimsersek kaybederiz. Örneğin ben de Arnavut asıllıyım, sizin bakış açınızla hareket edersem, ben de Türk değilim. Ama bu doğru bir sonuç vermez. Herkes bir hak arayışında olur. Burada devlet adil olmak için çaba göstermeli, gösteriyor' mealinde, ırkçılığı reddeden, ayırıştırmayan ve kaynaştırmayı amaçlayan bir cevap verdim. Bu cevaptan, 'Ben Türk değilim' cümlesini cımbızlamak en hafif deyimiyle medyatik bir infazdır. Özellikle milli bütünlüğe vurgu yapan bu açıklamamın çarpıtılarak sunulması, art niyet göstergesidir.'' 

Mehmet Akif kadar Türküm 

Spor yaşamında milli formayı defalarca taşıdığını, İstiklal Marşı'nın sahalarda çalınması, Türk bayrağının göndere çekilmesi için mücadele ettiğini kaydeden Şükür, ''Bana, provokatif bir tavırla yapılmak istenen amacı, belli yaftalama girişimini, vicdansızca bir yaklaşım olarak değerlendiriyor, şiddetle kınıyorum. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un da aslen Arnavut kökenli olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak, milli mücadeleye bu topraklara yaptığı büyük katkıları hatırlatmak isterim. Bilinmesini de isterim ki, ben Hakan Şükür olarak İstiklal Marşımızın Arnavut asıllı Milli Şairi Mehmet Akif Ersoy kadar Türküm.'' ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız