SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mehmet Baransu Tutuklandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:58:09
Mehmet Baransu Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

Balyoz davasında kumpas iddialarına ilişkin gözaltına alınan gazeteci Mehmet Baransu tutuklandı. 

Balyoz davasında yargılanan bazı sanıklara ‘kumpas’ kurulduğu iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, dün gözaltına alınan gazeteci Mehmet Baransu sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Savcılıkta ifadesi alınmayan Baransu, emniyetteki sorgusu üzerinden tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

“GİZLİ KALMASI GEREKEN 118 ADET BELGE ÇALINDI”

Nöbetçi hakimlikçe sorgulanan Mehmet Baransu tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakimlik tutuklanma gerekçesinde delillere göre Baransu’nun eylemine konu olayın Balyoz darbe planı olarak bilinen plan ve bu plana ilişkin DVD, CD ve belgeler olduğu belirtildi. Bu belgeler ile birlikte Egemen Harekat Planı’nı da Baransu’nun temin ettiği ifade edilen kararda, Egemen Harekat Planı’nın ‘Çok Gizli’ gizlilik derecesine ait olduğu hatırlatıldı.

Bu plandaki bilgilerin devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken nitelikte olduğu vurgulanan kararda, bu CD’lerdeki 118 adet gizli belgenin de çalındığının anlaşıldığı belirtildi.

“BELGELERİN NEREDE OLDUĞU BİLİNMİYOR”

Baransu’nun ifadesinde gizli belgeleri imha ettiğini açıkladığı belirtilen kararda Baransu’nun ‘bir şekilde ele geçirdiği belgeleri kopyası olsa dahi ilgili mercilere teslim etmek yerine kendisi tarafından imha edildiğinin ifade edildiği’ anlatıldı.

Söz konusu belgelerin imha edilip edilmediğinin henüz bilinmediği aktarılan kararda, “bulunamayan gizli belgelerin halen nerede olduğu, kimin elinde bulunduğu ve ne amaç ile kullanılacağının belli olmadığı” anlatıldı.

Kararda Baransu’nun söz konusu belgeleri emekli asker olduğunu bildiği bir kişiden aldığını belirttiğine yer verildi.

Baransu’nun belgeleri aldığı kim olduğu konusunda henüz bir tespitin yapılmadığı ifade edilen kararda, bu kişi ile birlikte hareket eden başka kişiler bulunup bulunmadığının da henüz tespit edilemediği vurgulandı.

ÖRGÜTTEN TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Hakim, Baransu’nun “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçundan yapılan tutuklama talebini “örgüt kurma suçunun oluşabilmesi için yeterli ve gerekli olan kişi sayısının henüz tespit edilemediği bir örgütün kurulduğundan ve varlığından bahsedilmesi için bu aşamada gerekli ve yeterli tutuklama tedbirini gerektirir ölçüde delilin bulunmadığı” gerekçesiyle reddetti. “Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklamak” suçundan yapılan tutuklama talebi ise “tutuklama tedbirinin ölçülü olmayacağı” gerekçesiyle reddedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız