SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mehmet Liderliği Kaptırdı

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’de 2009 yılında yeni doğan kız çocuklarına "Zeynep", erkek çocuklarına ise "Yusuf", en fazla verilen isim oldu.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, ülke genelinde 1 Ocak-31 Aralık 2009 tarihleri arasında aileler 2007 ve 2008 yıllarında olduğu gibi yeni doğan erkek bebeklere en fazla "Yusuf" ismini verdi.

Bu dönemde ülke genelinde 10 bin 775 aile erkek bebeklerine "Yusuf" ismini verirken, 9 bin 536 aile "Arda", 8 bin 884 aile "Mehmet", 7 bin 308 aile "Ahmet", 7 bin 65 aile ise "Enes" isimlerini tercih etti.

Kız bebeklerde de 2007 ve 2008 yıllarındaki gibi en fazla ilgi gören isim "Zeynep" oldu.

Türkiye’de 2009 yılında "hayata merhaba" diyen 15 bin 97 kız bebeğe "Zeynep" adı verildi. Zeynep’in ardından 12 bin 124 kız bebeğe "Elif", 8 bin 90 bebeğe "Ecrin", 7 bin 712 bebeğe de "Yağmur" isimleri konuldu.

Bu arada, 1980-1990 yılları arasında en fazla kullanılan isimler, kızlarda Fatma, Ayşe, Emine, Hatice ve Zeynep olurken, erkeklerde sıralama Mehmet, Mustafa, Murat, Ahmet ve Ali şeklinde olmuştu.

2000 ve 2005 yıllarında ise kızlarda Zeynep, Merve, İrem ve Fatma, erkeklerde Mehmet, Yusuf, Furkan, Mustafa ve Emre çocuklara en fazla konulan isimlerdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız