SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mehmet Topal Örneği..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, Malatya futbolunun alt yapısını oluşturan birlikler ve bu birliklerin temsilcileriyle bir araya geldi. Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri’nde Cuma akşamı yapılan toplantıda basın mensupları da hazır bulundu. Malatyaspor Başkanı İlhan Kavuk, yönetim kurulu üyeleri, Malatya Belediyespor Başkanı Alaaddin Acun, Malatyaspor Teknik Direktörü Kadir Özcan ve yardımcıları ile altyapı antrenörleri, Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği Başkanı Mehmet İncebay, İl Hakem Kurulu Başkanı Ömer Karaca, eski TFF Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu Üyesi Dursun Sucu, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ömer Dağdelen, Futbol Antrenörleri Derneği Malatya Şube Başkanı Hikmet Tekin, TFF Bölge Teknik Sorumlusu Zafer Güler ve Malatyaspor Genel Koordinatörü Süleyman Tekgül ile amatör kulüplerin antrenör ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda katılımcılar “Malatyaspor, Malatya amatörü ve Malatya Belediyespor’un ilişkisi, Malatyaspor’un altyapı konusunda amatör kulüplerle nasıl bir iletişim ve işbirliği içerisinde olması gerektiği” konularında düşüncelerini açıkladılar.

Amatör futbol kulüplerinin temsilcileri Malatyaspor’un geçmişte kongre yaptığına, yönetim bunalımı yaşadığına, amatör kulüplerle arzulanan düzeyde ilişki kuramadığına, Malatyaspor’da forma giymesi muhtemel birçok oyuncunun değerlendirilemediğine ve ortadan kaybolduğuna dikkat çektiler. Yıllardan beri böyle bir toplantı yapılmadığını anımsatan amatör katılımcılar “Geçmiş yıllarda da böyle toplantılar yapıldı. Ama o toplantılar yapıldığıyla kaldı. Umarız bunun devamı gelir” dediler.

Başkan Kavuk, Malatyaspor’un kendi bünyesinde altyapısının bulunduğunu ama amatör takımları da Malatyaspor’un altyapısı olarak gördüklerini, buralardan futbolcu almak istediklerini belirtti. Kavuk, altyapıda futbolcu yetiştirmenin ekonomik güçle birlikte sabır gerektirdiğini söyleyip, kamuoyunun bu bilinçte olması gerektiğinin altını çizdi. Kavuk, Malatyaspor’un içerisinde bulunduğu durumun herkesin malumu olduğunu, öncelikle kulübü sağlam bir yapıya kavuşturmayı hedeflediklerini ama tüm bu çalışmaları yaparken altyapıya gerekli önemi verme gayretinde olacaklarını anlattı.

TFF Bölge Teknik Sorumlusu, Malatyaspor eski futbolcu ve teknik direktörlerinden Zafer Güler, günümüzde altyapıdan futbolcu yetiştirmenin giderek büyük önem kazandığını, bunu sağlamanın ise uzun yıllara yayılan titiz ve bilimsel çalıştırma gerektirdiğini, Türkiye Futbol Federasyonunun bu yönde ciddi projelerinin olduğunu ve pilot bölgeler seçilip bu çalışmaların başlatılacağını belirtti. Güler, Malatyaspor-amatör futbol takımları ilişkisine değinirken “Malatyaspor’un bu takımlardan oyuncu alırken amatör takımları onore etmesi gerektiğini” vurguladı.

Genel Koordinatör Süleyman Tekgül, Malatyaspor’un amatör kulüplerle iletişim içerisinde olacağını belirterek “Biz size geleceğiz” dedi. Tekgül, TFF’nin altyapı konusunda ciddi projeleri olduğunu, Malatya’nın bu projelerden yararlanması için girişimlere başladığını, somut bir sonuç alınması halinde kamuoyunun haberdar edileceğini belirtti.

2008’de başarılı bir sezon geçiren, şampiyon olarak gruplarda Malatya’yı temsil eden Malatyagücü 1932 Kulüp Başkanı Aziz Yiğit, amatör bir kulüp olarak yetenekli gençler bulup ortaya çıkardıklarını, bu isimleri Malatyaspor’da değerlendirmek istediklerini ama yıllardan beri Malatya spor’un amatör tabanla ciddi bir ilişkisinin olmadığından bunun gerçekleşmediğini anlattı.

Malatyaspor Teknik Direktörü Kadir Özcan, altyapıya inanan bir teknik adam olduğunu, bunu en iyi kendisinin yaşadığını anlatıp “Futbolculuk dönemimde Trabzonspor’la birçok şampiyonluk yaşadık. Biz şampiyon olurken Trabzonspor formasını giyen oyuncuların çoğu Trabzonluydu. Biz dışarıdan gelene de karşı değiliz. Günümüz futbolunda dışarıdan oyuncu almak gerekiyor. Ama içerideki potansiyeli de değerlendirmek istiyoruz. Amatör takımları çalıştıran antrenörlerimizin elinde yetenekli futbolcular varsa lütfen bize söylesinler. Biz gelir izleriz” şeklinde konuştu.

Altyapıdan gelen futbolculara Malatya’nın sabır göstermesi gerektiğini belirten Özcan “Anadolu şehirlerinde maalesef yerliye pek sabır gösterilmiyor. Bu biz teknik adamlar için de geçerli. Giray Hoca’ya (Trabzonlu teknik direktör Giray Bulak) söyledim: Trabzon’a sen hoca olsan 2 hafta, ben olsam 3 hafta dayanırız” dedi.

Mehmet Topal Örneği

Özellikle geçen sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerinde toplayan, şampiyon Galatasaray ve Avrupa Şampiyonasında büyük bir başarıya imza atan Milli Takımın değişmez isimleri arasına giren Mehmet Topal’ın ismi toplantıda sık sık gündeme geldi.

Malatya’da futbolculuğa başlayan Topal’ın neredeyse memleketinde hiç oynamadan Çanakkale Dardanel’e gittiği, son yıllarda altyapıdan oyuncu yetiştirme konusunda “marka” olan Çanakkale’nin bu futbolcuya gerekli sabrı gösterdiği, sözleşmesini 5 yıl uzatmak için 1 yıl kalan sözleşmeyi feshedip yeniden sözleşme yapacak kadar ileri görüşlü olduğu Tekgül ve Güler tarafından anlatıldı.

Katılımcılar “Topal Malatya’da kalsa sabır gösterilmez ve muhtemelen futbolcu olamazdı” görüşünde birleşti. Özgün kişiliği ve fikirleriyle tanınan, Malatya futbolunun emektar isimlerinden Sancaktarspor Antrenörü Hikmet Alkan ise “Naim Süleymanoğlu ne kadar Türk’se Mehmet Topal da o kadar Malatyalıdır” diyerek noktayı koydu.

Kavuk Ailesi Tesis Yaptırsın

Toplantının sonuna doğru bir basın mensubu Başkan Kavuk’a hitaben “Başkan, Kavuk ailesi olarak buraya (Malatyaspor Tesislerinin bulunduğu bölge) bir tesis yaptırın ve babanızın (Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk) adını verin” önerisinde bulundu. Kavuk, gruplarının iş hacminin yüzde 25 Malatya, yüzde 75 Malatya dışı olduğunu, belirli bir bütçe ve plan dâhilinde hayır amaçlı işler yaptıklarını anlatırken araya giren 2. Başkan Fahrettin Eserdi “Başkan’dan burada söz alıyoruz. Kavuk ailesi bir tesis yaptıracak” dedi.

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantı, bu tür toplantıların daha geniş katılımlı yapılması temennisiyle son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız