SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mehmetçiğin Güvenliği İçin

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:05:36
Mehmetçiğin Güvenliği İçin
A- A+ PAYLAŞ

Doğu'daki birliklere katılacak ya da birliğinden dönecek askerlerin güvenliği için hizmet veren Diyarbakır'daki "Kabul Toplama Merkezi" kapılarını ilk kez AA'ya açtı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör olaylarının yoğun yaşanmaya başladığı 1990'lı yıllarda, birliklerdeki askerlerin bireysel olarak seyahatlerinde yaşanan bazı olumsuzluklar üzerine kurulmaya başlanan KTM'ler, vatani hizmetleri için evlerinden çıkan askerleri olası her türlü saldırı ihtimaline karşı intikallerini emniyetli bir şekilde sağlıyor.  

KTM'lerle kendi birliklerine gitmek ve birliklerinin bulunduğu yerleşimde bulunmayan donanımlı hastanelerde muayene ya da tedavi olmak isteyen askerler ulaştırılıyor.  

Diyarbakır'da Merkez Komutanlığı'na bağlı KTM personeli, görev yerlerine gitmek üzere kente müstakil şekilde ya da hava ve kara yoluyla gelen asker adaylarını havaalanı ve otobüs terminalinde karşılıyor.  

Havaalanı ve terminalden alınan asker adayları, araçlarla Galip Deniz Kışlası nizamiyesine götürülerek burada nizamiye işlemlerinin ardından KTM'ye dahil oluyor ve o andan itibaren vatani görevleri başlamış oluyor. 

Her istikamete gidecekler için irtibatçı personele kayıt işlemiyle beraber yatak çarşafları veriliyor ve hangi araçla birliğine gideceğini gösteren yönlendirme bileti teslim ediliyor. Ancak tüm konvoyun güvenliği nedeniyle ne zaman hareket edileceği açıklanmıyor.

KTM'de kayıttan sonra yatacağı yatakhaneyi gören asker, berberde tıraşın ardından içtimaya katılıyor. Daha sonra yemeğini yiyen askerler, yeni tanıştıkları arkadaşlarıyla askeri alan içindeki sosyal mekanlarda vakit geçiriyor. Ayrıca zaman zaman biraraya getirilerek televizyon yayınıyla eğitimler, yardımcı yayınlar ve çeşitli dersler verilen askerlerin boş zamanları değerlendiriliyor. 

Artan ihtiyacı karşılamak üzere Diyarbakır KTM'de bin 100 olan barınma kapasitesi, Kasım 2012'de yeni yapılan tesislerle 4 bin 100'e çıkarıldı.  

KTM'ye katıldığı gün birliğine gidenler olduğu gibi çeşitli nedenlerle daha uzun beklemeler de olabiliyor. Riskli bir durum olmadıkça 1-5 gün içinde askerler birliklerine ulaştırılıyor. 

Helikopter ya da havadan güvenlik destekli kirpilerle taşıma 

Sevk yapılacak noktaya hareket için yeterli sayıda asker biriktiğinde ve hava koşulları ile güvenlik sağlandığında veriler değerlendirilerek sevkıyat kararı verilerek hazırlanan konvoy yola çıkıyor.  

Diyarbakır'ın ilçelerine ''kirpi'' adı verilen tam korumalı mayına dayanıklı 13 kişi kapasiteli zırhlı araçlarla Batman ve Mardin'deki tali KTM'lere ve Elazığ'a gönderimler yapılıyor. Bu noktalara ulaştırılan askerler buralardan da daha küçük birimlere gönderiliyor.  

Fotoğraf ve görüntüler ''Ocak Mehmetçiğin Dünyası'' sergisinde yer aldı  

Kabul Toplama Merkezi'nde yürütülen çalışmalara ilişkin Anadolu Ajansı ekiplerinin çektiği fotoğraf ve görüntüler, Genelkurmay Başkanlığı'nın katkılarıyla AA tarafından hazırlanan ''Ocak Mehmetçiğin Dünyası'' sergisinde yer aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız