SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mehmetçik Dersanelerine Yardım..

A- A+ PAYLAŞ

Mehmetçik Dershanelerine, kurulduğu 1989 yılından bu yana üniversiteye hazırlık kaynağı yardımında bulunan Final Dergisi Dershaneleri, 2005-2006 eğitim-öğretim yılı için de yardımını sürdürdü.

Final Dergisi Dershanesi’nde düzenlenen törenle, doğu ve güneydoğudaki 15 İl ile 5 ilçede açılmış bulunan Mehmetçik Dershaneleri’nde okuyacak 6.500 öğrenciye Final Dergisi tarafından üniversiteye hazırlık kaynak kitapları bağışında bulunuldu.

Final Dergisi Dershaneleri Kurucu Üyesi ve Mehmetçik Dershaneleri Eğitim Sorumlusu Eyüp Bilbay, kaynak kitapların teslimi sırasındaki konuşmasında, “ Amacımız bölge insanının Üniversite kampusunda oturmalarını sağlamaktır. 1989-90 eğitim döneminde açılan Mehmetçik Dershanelerinin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu eğitim yılında 6 bin 500 öğrenci eğitim görecektir. Bugün biz bu Mehmetçik Dershanelerinde eğitim görecek olan öğrencilere kaynak amacıyla yaklaşık 20 ton üzerindeki eğitim paketini, Mehmetçik Dershaneleri sorumlularına teslim edeceğiz” dedi.

Bilbay, Mehmetçik Dershanesinde en önemli görevin Mehmetçik tarafından yerine getirildiğini, kendilerinin sadece eğitim seti katkısında bulunduklarını ifade eti.

Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu da törendeki konuşmasında “ Eğitim günümüzde pahalı ve özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde diğer bölgelere göre eşitsizlikler bulunmaktadır. Bu nedenle Mehmetçik Dershanelerinin o bölge insanına verdiği destek son derece önemlidir. Bu dershanelerde eğitim görecek olan öğrencilerimizin bir üniversiteyi kazanacak olmaları sevindiricidir. Mehmetçik Dershanelerinden birinin de Malatya’da da kurulmasını arzu ediyoruz” dedi.

Törende daha sonra Üniversite Hazırlık kitap setleri, sembolik olarak Final Dergisi Dershanesi Kurucu Üyesi Eyüp Bilbay tarafından Vali Osman Derya Kadıoğlu ile 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan ‘a verildi. Tümgeneral Tuncay Çaka da, Mehmetçik Dershanelerine gösterilen destekten dolayı Bilbay’ı bir teşekkür belgesi vererek kutladı.

Kitap seti dağıtım törenine, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Emniyet Müdürü Orhan Savaş ile diğer yetkililer de katıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız