SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mehmetçik Dershaneleri İçin

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:25:56
Mehmetçik Dershaneleri İçin
A- A+ PAYLAŞ

Final Dergisi Dershaneleri, Mehmetçik Dershaneleri’ne kitap desteğinde bulundu. 

Final Dergisi Dershaneleri’nin her yıl geleneksel olarak Mehmetçik Dershaneleri’ne sağladığı kitap desteğine bir yenisi daha eklendi.

Ağrı Doğubayazıt, Erzurum Oltu, Siirt Eruh, Şırnak Silopi, Şanlıurfa Siverek, Bitlis, Tatvan, Bayburt, Elazığ, Muş, Iğdır, Kars Sarıkamış, Hakkari, Çukurca ve Malatya şubelerinde toplam 3 bin 200 öğrenciye eğitim verilirken; bu öğrencilerin eğitim ve öğretimlerinde kullanılmak üzere Final Dergisi ve kitap sergilerinden oluşan, sınıf içi konu testleri, deneme sınavları, taban puan kitapçıkları ve rehberlik ekleri dokümanları, düzenlenen törenle Mehmetçik Dershanesi yöneticilerine teslim edildi.

Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Final Dergisi Dershanesi kurucularından ve Mehmetçik Dershaneleri Koordinatörü Eyüp Bilbay, 3 bin 200 öğrenciye üniversiteye hazırlık sürecinde yararlanacakları dokümanları teslim edeceklerini kaydederek, “Bugün burada yaptığımız toplantı çok anlamlı. Mehmetçik Dershaneleri’ni 13 yıl önce dönemin 2. Ordu Komutanı Edip Başer Paşamla başlatmıştık. Mehmetçik Dershanesi o zaman yalnızca Çukurova ve Yüksekova’da vardı. O günden bugüne çalışmalar büyüyerek, eksiklerimizi tespit ederek, çok daha güzel yerlere getirmeye gayret ettik. Bu anlamda kayıt yaptıran 3 bin 200 öğrencimize bir dönem boyunca yararlanacakları sınıf içi konu testleri, deneme sınavları, taban puan kitapçıkları ve rehberlik ekleri dokümanlarını teslim ediyoruz” dedi.

Bilbay, şöyle devam etti: “Türk Milli Eğitimi’nin bünyesinde yapılması gerekeni yapan, tek isim altında en büyük özel eğitim kurumları Final, ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bütün yurt sathına yayılmış 217 dershane şubesiyle 14 okulu ve altyapısı oluşturulmuş gelecekte üniversitesi ile eğitim ve öğretim veriyoruz. Bizim hedefimiz büyük, en büyük olmak değil, bizim hedefimiz değerler yaratmaktır.”

2. Ordu Hareket Kurmay Yar Başkanı Tuğgeneral Metin Alpcan ise, Mehmetçik Dershaneleri tarafından üniversiteye hazırlık kursları düzenlendiğini kaydederek, “Milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin birlik ve kurumları, konuşlu oldukları il, ilçe ve köylerimizde yaratacağı etkileşim ortamı içerisinde halkımıza destek olmayı vazifeleri arasında saymaktadır. Bu kapsamda her yıl gençlerimizi üniversite sınavlarına hazırlamak maksadıyla kurulan Mehmetçik Dershaneleri’nde üniversite sınavlarına hazırlık kursları düzenlenmektedir. Bu çabalarımıza başta valiliklerimiz, il ve ilçe Milli Eğitim müdürlükleri olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlardan aldığımız destek, arzuladığımız ivmeyi kazandırmakta ve bu konudaki inancımızı pekiştirmektedir. Ayrıca daha büyük hedeflere ulaşma yolunda bizlere güç ve moral kaynağı olmaktadır. Final Dergisi Dershaneleri de Mehmetçik Dershaneleri’ne verdiği desteği artık geleneksel bir hale getirmiştir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Alpcan, Mehmetçik Dershaneleri’ne katkılarından dolayı Bilbay’a plaket takdim etti.

Törene; 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Metin Alpcan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, İl Mili Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile Final Dergisi Dershanesi kurucularından ve Mehmetçik Dershaneleri Koordinatörü Eyüp Bilbay’ın yanı sıra, Mehmetçik Dershaneleri’nde görev yapan askeri öğretmenler, askeri ve mülki erkan, Final Dergisi Dershaneleri ile İstanbul Dershanesi yöneticileri katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız