SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mehmetçik Dershanelerine Destek

A- A+ PAYLAŞ

Mehmetçik Dershaneleri'ne 30 ton eğitim dokümanı yardımı yapıldı.

Final Dergisi Dershaneleri Malatya Şubesi Salonu'nda düzenlenen eğitim dokümanı yardım töreninde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin birçok desteğine tanık olduk. Mehmetçik Dershaneleri projesi ile normal yoldan dershane imkanı bulamayan öğrencilerimizin diğerleriyle eşit şartlarla üniversiteye hazırlanabilmesi için çalışılıyor. Bu eğitime de doküman desteği veren Final Dershaneleri'ne teşekkür ediyoruz. Milli ve vicdani sorumluluk, adeta bir ibadet gibi. Mehmetçik Dershaneleri
ile işbirliği yapmaları, gerçekten alkışlanacak, herkese örnek olabilecek bir davranıştır" ifadelerini kullandı.

2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, "Askerlik hizmetini yapmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılan gençlerimizden eğitime ihtiyaç duyanları; gerek kendi imkanlarımızı seferber ederek, gerekse içinde bulunduğumuz yardımsever kurumlardan olan Final Dergisi Dershaneleri'nin katkılarıyla geleceğe giden yolda en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Gerek orta öğretim ve gerekse yüksek öğretim düzeyinde geniş bir seferberlik içerisine girilmiştir" dedi.

Gençlere askerde sadece harp sanatını öğretmekle yetinmeyip onların aynı zamanda tekrar sivil topluma döndüklerinde iyi birer vatandaş olmaları konusunda bir seferberlik daha uygulayarak yurt sevgisi eğitimi verildiğine dikkat çeken Tümgeneral Canan, daha sonra şöyle konuştu:

"Asker ocağına katılan gençlerimizi beceri kursları meslek sahibi yapma çabası içerisindeyiz. Bu faaliyetlerimize sivil toplum kuruluşlarının katkıları daha da anlam kazandırıyor. Bu destekler bizlere ayrı bir ivme ve güzellik taşımaktadır."

Final Dergisi Dershaneleri Kurucusu Eyüp Bilbay ise, "Bizlere, 'Doğu Anadolu'daki 37 noktada bulunan Mehmetçik Dershaneleri'ne yapılan doküman yardımının yanı sıra, en az kendi kurumlarınız kadar ilgileniyorsunuz. Bunu nasıl yapıyorsunuz?' diyorlar. Biz de diyoruz ki, bizler bu gücü, maddi ve manevi kudreti, bu markanın gücünün yardımını, ay yıldızlı bayrağın gölgesi altında yaptık. Bayrak olmadığı zaman insanların gücü ve markası da bir hiçtir. Çünkü mal varlığı tehlikede olan hiçbir kişinin rahat yaşaması mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Her öğretim yılındaki eksikleri bir sonraki öğretim yılında gidererek çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Bilbay, "Hakkari'nin, Çukurca'nın caddelerindeki kaç öğrenciyi üniversite kampüslerine taşırız amacı ile hizmet ediyoruz. Karanlık bulutların dağılmasına bir parça katkımız olursa ne mutlu bize" dedi.

Konuşmalardan sonra, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teşekkür belgesini Final Dergisi Dershaneleri Kurucusu Eyüp Bilbay'a verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız