SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mehmetçik Dershanesi İçin

A- A+ PAYLAŞ

Final Dergisi Dershaneleri, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Mehmetçik Dershaneleri'ne kitap yardımına bir yenisini daha ekledi.

Kitap ve yaprak test teslim töreni Final Dergisi Dershaneleri'nin Malatya Fuzuli Şubesi'nde gerçekleştirildi. Kitap yardımı törenine, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Mehmetçik Dershaneleri'nde görev yapan askeri öğretmenler, Final Dergisi Dershaneleri ve İstanbul Dershaneleri yöneticileri ile öğretmenleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Tamer Büyükkantarcıoğlu, "Ben 1. ve 2. sınıfı köy okulunda okudum. Okulumuzun birinci sınıfında beş sınıf bir derslikte ders yapıyordu. İkinci sene için yine aynı Garnizon'da bulunan Mehmetçikler sayesinde bir derslik daha oluşturuldu. Ve Milli Eğitim Bakanlığı da yeni öğretmenler atadı. Bizde iki dershanede eğitim görür hale geldik. Çocukluk günlerime döndüğümde, o iki dershaneye döndüğümüzde yaşadığımız mutluluğu, yeni tanıştığımız öğretmenlerin bizlere vermiş olduğu katkıyı hiçbir zaman için unutmadım. 1976 yılında silahlı kuvvetlere kendilerine verilen hak ve ödevleri yapmak için gelen sevgili gençlerimizin yaklaşık yüzde 40'ının okuryazar olmadığını ve o yıllarda silahlı kuvvetler bünyesinde oluşturulan "Ali Veli Dershaneleri"nde okuma yazma öğretilerek, askerlik görevlerinin bitirilmeye çalışıldığını gördüm. O derece milli eğitimde ülkemiz geri bir durumdaydı" dedi.

2 aydır Malatya'da görev yaptığını ifade eden Büyükkantarcıoğlu, "Final Dergisi Dershaneleri Kurucularından Eyüp Bilbay'ın ziyareti sonrası öğrendim ki, çağımızın gerekleri olan bilim ve teknolojiyi yakalamak bu anlamda gerekli olan eğitim kurumlarına adım atabilmek için özellikle bölge halkına 2. Ordu Komutanlığı olarak Final Dergisi Dershaneleri'yle yapılan iş birliği sonucunda büyük katkı sağlandığını gördüm. Bunu örneklerle ifade etmek gerekirse, Mehmetçik Dershaneleri'ne 2008 ve 2009 yıllarında bu dershanelere 4 bin 975 öğrencimiz katılıyor. 2 yıllık lisans eğitimi almak için gerekli olan üniversite giriş puanını 2008 - 2009'da katılan öğrencilerin yüzde 89'u 2009 - 2010 yıllarında ise yüzde 94'ünün bu hakkı elde ettiğini gördüm. 2008 - 2009 yıllarında 4 yıllık eğitim programlarına yüzde 34, bir önceki yılda yüzde 45 oranında giriş başarısı sağlandı ve öğrenciler yerleştirildi. Ümit ediyorum ki, bu rakamlar daha da artarak, ileriye gidecektir" diye konuştu.

Final Dergisi Dershaneleri Kurucuları'ndan Eyüp Bilbay ise, alt yapısı oluşturulmuş, gelecekte üniversitesiyle Türk milli eğitiminin hizmetinde eğitim ve öğretim verdiklerini söyledi. Bilbay, 215 dershane şubesi, 6 okul ve 8 bin öğretmenle eğitim ve öğretim verdiklerini ifade ederek, "Final eğitim kurumları olarak, Mehmetçik Dershaneleri eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürdükçe her türlü doküman yardımını yapacağımızı hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı ve hiçbir karşılık beklemeden yardımcı olacağımızı her zaman her yerde gururla belirtiyoruz" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da, "Final Dergisi Dershaneleri Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yla birlikte İç Anadolu'da maddi durumları iyi olmayan öğrencilerimize yönelik kitap ve materyal desteğiyle ilgili çalışmalarını yıllardır sürdürüyor. Bu gerçekten önemli ve anlamlı bir girişim" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Tamer Büyükkantarcıoğlu, Final Dergisi Dershaneleri Kurucularından Eyüp Bilbay'a teşekkür belgesi verdi.

Final Dergisi Dershaneleri Kurucularından Eyüp Bilbay'ın 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu'na temsili kitap teslimi ve toplu fotoğraf çekimi sonrası tören sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız