SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mehmetçik'e Yeşilyurt'tan Mektup

0
Güncellendi - 2018-02-24 02:14:09
Mehmetçik'e Yeşilyurt'tan Mektup
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesinin sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerinin ilçe sakinlerine ulaşmasını sağlayan Yeşilkonak ve Gençlik Merkezlerindeki faaliyetlere katılan öğrenciler, Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütlerini etkisiz hale getirmek amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda kahramanca mücadele eden Mehmetçiklerimize duygu yüklü mektuplar gönderdi.

MİNİKLER YAZDIKLARI MEKTUPLARI ASKERLERİMİZE TESLİM ETTİLER

Yeşilyurt’un farklı mahallelerinde hizmet veren beş adet Yeşilkonak ile altı adet Gençlik Merkezinde düzenlenen ‘Mehmetçiklerimize Mektup’ etkinliklerine katılan öğrenciler, kendilerine eşlik eden Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilkonak İdarecileriyle birlikte askerleri ziyaret ettiler.

Ellerindeki Türk Bayraklarıyla geldikleri kışla önünde kendilerini bekleyen askerlerle selamlaşan öğrenciler, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerleri motive etmek ve onların yanında olduklarını göstermek için yazdıkları mektupları askerlere teslim ettiler.

“MEHMETÇİKLERİMİZ BİZİM KAHRAMANLARIMIZ”

Öğrenciler, Afrin’de teröristlere karşı verilen mücadelede her gün yeni destanlar yazan Mehmetçiklere destek vermek amacıyla mektup yazdıklarını ve her gece yatmadan önce askerlere dua ettiklerini ifade ederken “Ülkemizin varlığı ve bağımsızlığı için cephede terör örgütlerine karşı amansız mücadele eden Mehmetçiklerimiz bizim kahramanlarımızdır. Askerlerimiz olmazsa gece yataklarımızda rahat uyuyamazdık. Bizlerde bir gün cephede savaşmak için yetişiyoruz” diye konuştular.

“SİZLER ÜLKEMİZİN KORKUSUZ KAHRAMANLARISINIZ”

Öğrencilerden Esma Tunca, Mehmetçiğe moral vermek amacıyla mektup yazdıklarını belirterek, yazdığı mektubunda “Geleceğimiz için gece gündüz demeden karda kışta yağmur çamur demeden savaşıyorsunuz, bu uğurda ailenizden, çocuklarınızdan ve sevdiklerinizden ayrı kalıyorsunuz, bu vatanı korumak için canınızdan vazgeçiyorsunuz, sizler ülkemizin korkusuz kahramanlarısınız. Tüm dünyada mazlumun yüreğine umut zalimin yüreğine korku salıyorsunuz. Sizleri Afrin’e dualarla uğurladık, Rabbim yar ve yardımcınız olsun, Allaha emanet olun” ifadelerini kullandı.

Askerler ile minik öğrenciler ziyaretin sonunda hep birlikte İstiklal Marşını okudular.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız