SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı Cemaatler Yönetiyor!"

0
Güncellendi - 2018-01-24 02:55:14
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, düzenlediği basın toplantısında  ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer, Battalgazi İlçe Başkanı Bahattin Öner, Yeşilyurt İlçe Başkanı Av. Ahmet Pektaş, il ve ilçe yönetimleri katıldı.

“Ülkemiz gündeminin başında Afrin hareketi var. Öncelikli orada bulunan Mehmetçiklerimizin kazasız belasız ülkemize dönmelerini diliyoruz.” diyen Ağbaba şunları belirtti:

“Tabii  medya ve kamuoyu şu anda bir anlayışla, bir anlamda, bir bakış açısıyla  baktırılmaya çalışılıyor. Tabii buraya nasıl gelindiğini kimse sorgulamıyor. Buraya nasıl geldik? Türkiye bu duruma  neden düştü?. Onun sorgulanması gerekiyor. 2010’da 2011’de uyarmıştık. Yanlış Suriye politikasından dolayı, 180 derece dönülen bir politikayla maalesef burası bir ateş gömleğine döndü .” dedi.

Ağbaba, “Türkiye hiç olmadığı kadar komik duruma düşüyor. Bilal Erdoğan hangi vasıfla giriyorsa bir savaş odasında. Hiç girilmemesi gereken bir odaya  devletin sırlarının olduğu odaya giriyor, hangi sıfatla giriyorsun. “ dedi.

OHAL ile ilgili de değerlendirmede bulunan Ağbaba “OHAL ile yönetilen bir ülke. 1.5 yıldır OHAL ile yönetiliyoruz. Hukuk askıya alınmış durumda. Herkesi  OHAL ve KHK ile terbiye etmeye çalışıyorlar. Hiçbir dönemde olmayan,12 Eylül’de yaşanmayanlar yaşanıyor. Tiyatrolar yasaklanıyor. Türkiye komik duruma düşüyor. Şarkı söylemek yasak, sokağa çıkmak yasak. OHAL millete karşı değil dediler, ama bakın OHAL tamda millete karşı ilan edildi. OHAL nedir? Bakın Doğanşehir’deki tütün üreticisinin sokağa çıkamamasıdır, coplanmadır. Biber gazıdır. Taşeron için nedir onunda içinde verilmeyen kadrosunun mahkemeye taşınmamasıdır. Bir an önce OHAL bitmelidir. OHAL sürdüğü sürece Türkiye’nin demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Parti olarak OHAL’in kaldırılması için her türlü mücadeleyi vereceğimizin bilinmesini istiyoruz.” dedi.

“Türkiye kötü yönetiliyor dedik. 2018 yılında 115 kız çocuğunun hamileliğinin gizlendiği ortaya çıkıyor. Sadece bu bildiğimiz. İfadelere göre hastanede 250 çocuğun 12 yaşında 11 yaşında çocuğun hamile kalarak doğum yaptığı söyleniyor” diyen Ağbaba daha sonra şunları vurguladı:

“Yetkililer  ne yapıyor, Cumhurbaşkanı ne yapıyor. ‘Bay Kemal’  diyor. Tekrar söylüyorum. Yüzlerce çocuk, bebek hamile kalıyor onların kayıtları gizleniyor. AKP’nin gündemi ne ‘Bay Kemal’ ‘CAHAPE’. Herkesin utanması gerekiyor. 2018 yılında halen çocukların tecavüze uğradığı bir dönemi hep beraber yaşıyoruz. Bu çocuklara tecavüz edenleri aklamak için yasa çıkardılar biliyorsunuz.”

Ağbaba, cemaatlerin resmi protokole dahil edilmesiyle ilgili şu iddialarda bulundu;

“Devlet artık cemaat devleti olmuş durumda. Bunu herkes bilsin. Malatya farklı mı? Malatya’yı da  cemaatler yönetiyor. Nerede siyasette bir yere  gelmiş varsa. Büyükşehir Belediyesinde ve diğer belediyelere kadar bir kurum tarafından yönetiyor. Bütün kamuoyu biliyor bunu. Her türlü ayrıcalık tanınıyor bunlara. Bakın Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin vermiş olduğu binalara bakın. Bakın Malatya ve Türkiye bir cemaatler devleti haline geldi. Malatya’yı cemaatler yönetiyor. Bakın paralel yapı, paralel yapı deniliyor ya. Esas şimdi paralel yapı yönetiyor. Şu anda Malatya’da paralel yapı var. Bakmayın o koltukta oturanlara. Malatya’yı da  başka paralel yapılar yönetiyor. Adı FETÖ değil başka bir şey. Devlet cemaatlere teslim edilir mi? Cemaat cemaatliğini yapsın inancının yaşamak istiyorsa gitsin yaşasın. Bir şey diyemeyiz. Malatya’yı yönetecekse devleti yönetecekse bu olmaz arkadaşlar.”

Et ithalatına ilişkin olarak da Ağbaba, “29 Ağustos’ta et ithal ediliyor. Ette hastalık tespit ediliyor. Hiçbir şey yapılmıyor. 5 ay boyunca yoksul insanlara bu et yediriliyor. Kimsenin sesi çıkmıyor. Türkiye’de insandan daha ucuz bir şey yok. O Bakan hala koltuğunda oturmaya devam ediyor.” diye konuştu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Nurten (6 yıl önce)
    Geldiler, güzelim ülkemin ortasına cumhuriyet diye biseyi bomba gibi koydular. Sonrada ellerini kavuşturup oturup seyrettiler. Bari bi çivi cakaydinizda konuşma hakkına sahip olaydınız. Ha bire ortalık kızışsın işleri bu. Tıpkı ahmet gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mali (6 yıl önce)
    Çok geç uyandın Sayın Vekilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • veli (6 yıl önce)
    Yani siz diyorsunuz ki herhangi bir cemaate üye olan kişiler devlette hiç bir yönetime talip olmasınlar. Niye cemaatlere üye olanlar oy kullanmıyor mu? Yönetilebiliyorlarsa yönetme hakları da vardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Semih (6 yıl önce)
    Şimdi Bilal Erdoğan'ın savaş odasında ne işi var demesi yanlış mı ya? Biraz sakin olun hemen saldirmayin hayatımda CHP'ye hiç oy vermedim ama onlar da bazen doğru söyleyemez mı? Niye böyle saldirganlasti bu millet
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı vatandaş (6 yıl önce)
    Malatya'yı cemaatler değil tek bir cemaat yönetiyor. Hem de şırıl şırıl . Atamalar ve görevlendirmeler tamamen bu cemaatin elinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet ozemerdem (6 yıl önce)
    Malatya bu değildi nerede yanlış yaptık
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (6 yıl önce)
    Alnı secdeye değmiyor diye insanları "din düşmanı" yaftasını vurmak kadar cahilce bir yaklaşım doğru değil arkadaşım. Diyelim ki Sen "şeriat" hükümleri istiyorsun, bir başkası da "medeni kanun" ile yönetilmek istiyor. Eğer birbirinize düşmanca bakarsanız, biriniz "din düşmanı", diğeriniz de "örümcek kafalı" konumunda çok rahat pozisyon alabilirsiniz. Önemli olan inancı, fikri ne olursa olsun, İnsanlığa bir katkısı var mı? İnsanların hak-hukukunu gündeme getirebiliyor mu? Yaptığı işlerde dürüst mü? Söylediği sözler doğru mu? bunlara bakmak lazım? Yoksa alnı secdeye değmiş dün söylediğini bu gün inkar eden, "Allah" deyip arkadan inananları sömüren tonlarca zihniyet var, bu zihniyetlerin yaptığı düşmanlığa bakmak lazım kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı44 (6 yıl önce)
    ülkeyi ne cemaatler yönetir bu saatten sonra nede terörist ler yönetir.sayın vekil(benim vekilim değilsin)
    0
    0
    Yanıtla
  • oktay (6 yıl önce)
    onlar istemeden bişe olmaz sayın vekilim belediyenin ihalesine giren firmaları bir denetleyin özellikle .. bakın ençok ihaleyi alan firmalara özellikle elektronik te.ihale yapmıyor adamlar sen getir ürünleri diyorlar.ooooooo saın vekilim neler neler .
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurten (6 yıl önce)
    Bu adamlara söylenecek çok şey var ama burda yayınlanmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurten Hanım varsa söyleyeceğiniz bir şey söyleyin. Laiklik devlet eliyle yok edilmeye çalışılırsa fetö gider çetö gelir. şu cemaat gider bu cemaat gelir. Devlet devlet gibi yönetilir. Şucu bucu ocu dersek birgün bizde bir ortadoğu ülkesi oluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yakincali (6 yıl önce)
    Kimin komik duruma dustugu belli....
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (6 yıl önce)
    Keskinle çay mi içtin ne oldu !
    0
    0
    Yanıtla
  • Memet (6 yıl önce)
    Cemaat kim olacak şelaleciler
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih Yılmaz (6 yıl önce)
    Benim anlamadığım bu cemaat bu kadar kuvvetli mı veya cemaat mensubu, gönüllüleri sosyal hayatta ne iş yapacaklar kamuda soyutlanarak mı yaşayacak. Partiler Kendi partilerinde ki başarısızlıkları ve devlet yönetiminde ki hataları cemaatler üzerine mi atacak vurun abalıya olmuş cemaat zaten yasak dernekler var bunlarda devlet denetiminde denetimi yapmamak da sizlerin suçu.
    0
    0
    Yanıtla
  • bulent (6 yıl önce)
    Siz ne yaptınız chp..din düsmanlığindan baska..
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin Akp gibi ne dini sömürdü ne de din düşmanlığı yaptı. Sadece aklın ve bilimin egemen olduğu dünyada insanların dinini insan gibi yaşaması için çalıştı.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    sayın vekilim,insanların dini duyguları sömürülerek yapılan siyasetin karşısında, realist siyaset yapmak çok zordur.bu siyaset toplum tarafından doğru olsa da benimsenmez.eğitim kültür ve ekonomik seviye yükseldikçe anlaşılabilir.müslüman ülkelerin tamamında sağda siyaset çok kolay yapılır.tüm malzeme hazır olduğundan ne yapsan gider.zaten farklılıklarda genelde ben daha Müslümanım zannıyla çıkar.din adamlarımız güce itaatı, maneviyatı her daim telkin ederler.müslüman ülkelerin tüm yöneticileri bir nevi halife zannıyla hareket ettikleri için yanlışları eleştirilemez.sonuç;yeni siyasete atılan kişiler iktidar olmak isterlerse ne yapıp edip sağ söylemi tercih eden bir partiye ,zoru tercih edenlerde sol bir partiyi tercih etsinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • zeki (6 yıl önce)
    Bizi cemaatlerin ve din istismarının kucağına, sizin şu an eleştirdiğiniz ama bir farkınız olmayan ötekileştirici/ayrıştırıcı tutumunuz itti. Sağcısı solcusu hiçbiriniz güven vermiyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Sayın vekilim ,ülkemiz bu noktaya nasıl geldi sorgulanmıyor demiş.Git bu soruyu yeni seçtiğiniz terörist sevici İstanbul il başkanına sor.O sana anlatır.
    0
    0
    Yanıtla
  • yav şelale diyor sen ne diyorsun ne yiyorsun ali ne içiyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin milletvekillerinde fetö severciydi ne oldu. Apo severciydi ne oldu. Esad severciydi ne oldu. Çamur atmayın. Çamurdan çıkamazsınız. Hele bir çalışsın bakalım. İcraatlarını görünce kimi sevici olduğu ortaya çıkar. Peşin konuşmayın.
    0
    0
    Yanıtla