SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mehmetçik'ten Başarılı Bir Operasyon.!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Pütürge ilçesine bağlı Teluşağı köyünde doğum yapmak üzere olan yoğun kanamalı bir hastanın yardımına Türk askeri yetişti.

Genelkurmay Başkanlığı, yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havaların ardından, doğum yapmak üzere olan yoğun kanamalı bir hastayı tahliye sürecini basın kuruluşlarıyla paylaştı. 'Bir hasta tahliyesinin öyküsü' başlığı altında verilen bilgi notunda, 14 Aralık 2010 günü, Malatya'nın Pütürge ilçesine bağlı Teluşağı köyünde doğum yapmak üzere olan yoğun kanamalı hastanın Malatya Turgut Özal Tıp Fakültesi'ne helikopterle tahliyesi amacıyla, Kara Havacılık Komutanlığına bağlı 2'nci Kara Havacılık Alay
Komutanlığına ait bir adet Sikorsky ambulans helikopterinin görevlendirildiği belirtildi.

Helikopterin, uçuş tabibi, iki sağlık teknisyeni, Malatya Devlet Hastanesinden bir kadın doğum uzmanı ve küvöz ile birlikte saat 14.28'de Tulga Meydanı'ndan kalkarak, hastanın alınacağı Teluşağı köyüne intikal ettiği belirtilen bilgi notunda, hasta tahliye süreci şöyle anlatıldı:
"Pütürge'ye 14:55'te iniş yapılmış, ancak hastanın henüz gelmediği görülmüştür. Pütürge Jandarma Komutanı tarafından hastanın 30-45 dakika sonra geleceği bildirilince tekrar kalkış yapılarak Teluşağı köyüne doğru hareket edilmiştir. Meteorolojik durum nedeniyle Teluşağı'na havadan ulaşımın mümkün olmadığı görülünce Pütürge'ye iniş yapılmıştır. Hava durumunun gittikçe kötüye gitmesi nedeniyle hastanın Pütürge'ye ulaşması beklenen saat sürekli olarak ileriye doğru kaymıştır. En son saat 18.00'de hastanın Pütürge'ye gece yarısından önce ulaşamayacağı bilgisi gelmiş, aynı saatlerde görüşün 50 metreye düşmesi ve kar yağışı sebebiyle Pütürge'de kalmaya karar verilmiştir. Saat 23.00'de hasta Pütürge'ye ulaşmış ve Malatya'dan götürülen sağlık ekibi tarafından Pütürge Devlet Hastanesi'nde doğum yaptırılmıştır. Sağlık ekibinin yaptığı değerlendirme sonucu anne ve bebeğin mutlaka Malatya'ya tahliyesinin gerektiği söylenmesi üzerine hava durumu tekrar değerlendirilmiş ve Malatya için kalkış yapmaya karar verilmiştir. Saat 01.50'de anne, bebek, bir refakatçi ve bir ebe alınarak kalkış yapılmıştır. Saat 02.40'ta Malatya Turgut Özal Tıp Fakültesi'ne iniş yapılarak hasta tahliye edilmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız