SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mehteran Başı'ndan..

A- A+ PAYLAŞ

TBMM Meclis Başkan Vekili ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul milletvekili Meral Akşener, 20'nci Ahlat Kültür Haftası'na katılarak mehteran gösterilerini izledi.

20'nci Ahlat Kültür Festivali'ne katılmak üzere Bitlis'in Ahlat ilçesine gelen Meral Akşener, Şehir Stadyumu'nda düzenlenen geceye katıldı. Gecede mehteran gösterisini izleyen Şener'e, mehteran başı Malatya kayısısı ikram etti. Akşener burada yaptığı konuşmada, özellikle Ahlat'ta olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu ifade etti.

Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında davet üzerine ilk defa Ahlat'a geldiğini ve bundan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Akşener, Ahlat ile ilgili bir anısını şöyle anlattı:

"Yıllar önce okul arkadaşlarımızla bir Avrupa gezisine çıktığımızda Avusturya'ya geldik. Ben Rumeli göçmeni bir ailenin çocuğuyum. Benim gibi göçmen bir arkadaşım eline bir sopa aldı ve Tuna Nehri'nin kenarına indi. Tuna'yı dövmeye başladı ve ağlayarak dedi ki, "Ecdadımın katili Tuna." Bizim her birimizin aile tarihimizde Tuna ile ilgili acı bir hatıra mevcuttur. O acı hatıra aynı zamanda da kalbimizin içinde sakladığımız bir sıla acısı gibidir. Ahlat doğumlu bir başka hoca da yanına geldi. O da
arkadaşımız, omzuma elini koydu ve, 'Üzülme hocam üzülme, Ahlat yerinde duruyor" dedi. Dolayısıyla Ahlat bizim için böyle bir şey. Ahlat kardeşliğin, Ahlat bu ülkenin temel taşının, Ahlat Türk milletinin oluşumunun temel taşı, ilk durağı ve Ahlat durdukça, bu millet duracak, Ahlat durdukça Anadolu yurt olmaya, Anadolu bizim olmaya, Türk milleti var olmaya devam edecek. İyi ki Ahlat var, iyi ki Ahlatlılar var. Saygılar sunuyorum" dedi.

Gece Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun verdiği konserle son bulurken, 23-25 Ağustos tarihleri arasında devam eden Ahlat Kültür Haftası ise ikinci gününde buzağı yarışmaları ile devam edecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız