SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mehterle Uğurlandılar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin düzenlediği gezi ile Çanakkale'ye gidecek olan kalabalık öğrenci grubu, belediye binası önünden törenle uğurlandı.

Belediyenin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Çocuklarımızın savaşın yaşandığı toprakları görmeleri, vatan sevgisi ve milli tarih bilincinin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Malatya Belediyesi tarafından Çanakkale’ye gönderilecek öğrenciler için uğurlama töreni yapıldı.

23 Mart Çarşamba günü Malatya Belediyesi meydanında gerçekleştirilen uğurlama törenine Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Milli Eğitim Müdür vekili Numan Örnek, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri ile öğrenci velileri katıldı.

Malatya Belediyesi Mehteran ekibinin marşlarıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Ebru Kavak adlı öğrenci Çanakkale şiirini seslendirdi.

Malatya Belediyesinin her alanda Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içinde olduğunu belirten Milli Eğitim Müdür vekili Numan Örnek, Malatya Belediyesinin eğitime katkı sunmak adına her türlü yardıma koştuğunu söyledi.

Öğrencilere seslenen Örnek, “Gittiğiniz mekanların çok kutsal ve nezih mekanlar olduğunu göreceksiniz. Çanakkale de resmi kayıtlarla 252 bin insanımızın kanı vardır. Çanakkale Destanı sadece Türk tarihi değil, dünya tarihi içinde çok önemlidir. Teorideki bilgilerinizi orada pratikte pekiştirerek güzel ve anlamlı seyahat yapacaksınız. Bu vesileyle programı düzenleyen Malatya Belediyemize özellikle de Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” dedi.

İlköğretim Okulu 7-8 sınıf öğrencilerinden oluşan başarılı 110 öğrenciyi, 14 öğretmen ve doktorla Çanakkale’ye uğurladıklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, öğrencilerin uçakla Çanakkale’ye gitmelerinin de ayrı bir güzellik olduğunu söyledi.

Çanakkale Zaferinin Türk Milleti için önemini bildiklerini belirten Başkan Çakır, “Çanakkale bir milletin doğuş destanıdır. Bir tarihin yeniden yazılması ve Türk Milletinin kader savaşıdır. Dünya’nın en büyük donanmalarına karşı bir milletin hürriyeti için, canıyla, malıyla, kanıyla nasıl mücadele ettiğinin bir destanıdır. 250 bin şehit verdiğimiz o toprakları sizler yerinde göreceksiniz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından geziye katılan öğrenciler Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile hatıra fotoğrafı çektiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız