SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mekke'nin Fethi Kutlaması

A- A+ PAYLAŞ

Yılbaşı gecesinde Anadolu Gençlik Derneği'nin öncülüğünde Malatya'da alternatif bir program vardı ve Mekke'nin Fethi kutlaması yapıldı.

Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen ve ilgi gören etkinliğe ilişkin olarak Anadolu Gençlik Derneği'nin basın bülteni şöyle:

"Anadolu Gençlik Derneği'nin tüm Türkiye'de düzenlediği Mekke'nin fethi programı Malatya’da büyük bir coşku içinde gerçekleşti.

Anadolu Gençlik Derneği'nin tüm Türkiye'de düzenlediği Mekke'nin fethi programları büyük bir coşku içinde gerçekleşti. Edirne'den Hakkâri’ye, İzmir'den Ardahan'a kadar birçok il ve ilçede yapılan programlara milyonlarca vatandaş katıldı. Programların en görkemlilerinden bir tanesi Malatya’da yapıldı. Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şubesi tarafından düzenlenen programda Malatya Belediye Konferans salonunu hınca hınç dolduran Malatyalılar unutulmaz bir gece yaşadılar. Programa Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, İl Müftüsü Mehmet Sönmez, İl Müftü Yardımcısı Ünal Tan, Dinbirder Şube Başkanı Sinan Eraslan, MÜSİAD Şube Başkanı Namık Şahin, Eğitim Birsen Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Hukukçular Derneği Şube Başkanı Av. Necati Karabay, Diyanetsen Şube Başkanı Refik Metin, Saadet Partisi İl Gençlik Başkanı Turgut Karlık ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı. Geceyi ayrıca Malatya’dan tüm dünyaya uydudan yayın yapan (VTV) Vuslat TV de programı izleyenlerine canlı yayınla ulaştırdı.

Malatya’da yapılan programda Belediye konferans solunun icra edildi gecede bir konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şube Başkanı Tayyar Emre, "Mekke şehirlerin anasıdır. Mekke'nin Fethi ise fetihlerin anasıdır. Bu fetih kendisinden sonra yapılmış bütün fetihlerin anahtarı olmuştur. Kudüs'ün, Endülüs'ün, Anadolu'nun ve İstanbul'un fethi Mekke'nin fethi sayesinde gerçekleşmiştir" dedi.

"İslam, rahmet ve merhamet medeniyetidir"
Programda konuşan Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şube Başkanı Tayyar Emre, tarihin dönüm noktalarından olan bu dönemde Mekke'nin Fethi'ni kutladıklarını belirterek "Mekke şehirlerin anasıdır. Mekke'nin Fethi ise fetihlerin anasıdır. Bu fetih kendisinden sonra yapılmış bütün fetihlerin anahtarı olmuştur. Kudüs'ün, Endülüs'ün, Anadolu'nun ve İstanbul'un fethi Mekke'nin fethi sayesinden gerçekleşmiştir." diye konuştu.

Mekke'nin Fethi'nin bugün gücü hak sebebi sayan medeniyetlere ve zulmü bir alışkanlık haline getiren insanlara karşı büyük dersler içerdiğini dile getiren Emre, Mekke'nin fethi sırasında peygamber Efendimizin bir askerini ordunun geçiş güzergâhında mahsur kalan bir köpeğin başında nöbet tutturduğunu hatırlatarak "Bir yanda ordunun geçtiği güzergâh üzerinde mahsur kalan bir köpeğin hakkını savunan bir medeniyet, diğer yanda mazlum Irak'ta Müslüman çocukları köpeklere yem eden batı medeniyeti. Her iki medeniyetin arasında fersah fersah fark vardır.

"Yavrularınızı bize emanet ediniz"
Peygamber Efendimizin iki önemli özelliğinden bahseden ve bu özelliğinin özellikle bugünün gençliğine örnek olması gerektiğini belirten "Peygamberimiz kendisine risalet gelmeden önce de geldikten sonra da emin sıfatıyla anılıyordu. Bir diğer özelliği ise zulme karşı durmasıdır. Risaletinden önce de sonra da haklının yanında durmuştur. Her iki haslet de bugün çağın insanlarının en fazla ihtiyaç duyduğu iki özelliktir. Her türlü toplumsal ve siyasi problemimizin çözümü bu iki özelliğe sıkı sıkıya bağlanmaktan geçer."diye konuştu. İslam dünyasının imamesi kopmuş tespih tanesi misali paramparça olduğunu belirten EMRE, "1997 yılında milletimizin öncülüğünde kurulan D-8'ler işlerlik kazanmadan İslam dünyasının sorunları çözülemez. Birlik ve beraberliğimizin tek çıkar yolu budur. Bu olduğu takdirde ümmetin kurtulması yakındır. Mescid-i Aksa'da namaz kılacağımız günler yakındır."diye konuştu.

Anadolu Gençlik Derneği olarak amaçlarının fethin manasını yeni nesillere aktarmak olduğunu vurgulayan Emre, "Bizler kalelere değil gönüllerin fethine talibiz. Tarihten aldığımız bu şuurla yolumuza devam ediyoruz." diye konuştu. Mevlana'nın kendisine bir gencin intihar ettiği haberini getirenlere 'Orada hiç Müslüman yaşamıyor mu' dediğini hatırlatan Emre, "Mahallemizden, köyümüzden mesulüz. Gençliğimizin içinde bulunduğu her türlü problem AGD olarak yüreklerimizi dağlıyor. Bu problemler kendi öz değerlerimiz ışığında hallolur. Yavrularınızın milli ve manevi değerlerden haberdar bir şekilde büyümesini istiyorsanız gelin yavrularınızı bize emanet ediniz." diye konuştu.

Gece Ahmet Tayyar’ın Kuran ziyafeti ile heyecan doruk noktasına ulaştı. Programa Katılan Eski Zeytinburnu Müftüsü Abdullah Cihangir, Mekke’nin Fethi’nin 1380. yıl dönümü nedeniyle belediye konferans salonunda düzenlenen ‘Mekke’nin Fethinin Yıldönümü’ konulu programa konuşmacı olarak katılan Emekli Zeytinburnu Müftüsü Abdullah Cihangir, Mekke fethini hazırlayan sebepler ve yapılış gayesi hakkında bilgiler verdi. Cihangir, Mekke’nin Fethi’nin öncesinde birçok safhanın yaşandığını ve fethin öyle sanıldığı kadar kolay yaşanmadığına dikkat çekti. Cihangir, konuşmasına şöyle devam etti “Peygamber Efendimiz ve ona inananlar Mekke’den sürülmüş, Peygamber Efendimizle hicret etmeye karar verenler evlerinden, mallarından ve yakınlarından vazgeçerek onunla Medine’ye gelmeyi kabul etmişlerdi. Hicret sırasında onlar sadece canlarını bedenlerini alarak Mekke’den ayrıldılar. Geride yakınlarını mallarını ve paralarını bıraktılar. O zamanlar şimdi olduğu gibi Mekke’de bulunan alışveriş merkezlerinin benzeri yoktu. Mekke bir ticaret şehri, alışveriş merkezlerinin merkeziydi. Arkalarından mallarını, yakınlarını bırakan insanlar beş parasız hicret ettiler. Tek amaç vardı, tek sebep vardı o da Allah‘a olan güven, O’na olan sevgiydi. İşte Mekke’nin Fethi’nin sebebi buydu. Onlar Allah’a sığındılar ve güvendiler. Onları Mekke’nin Fethi’nin hazırlanışında ise o inananların kendi yanlışlarını düzelterek İslam’a hazırlanmaları oldu.”

Program Mustafa Cihat'ın ezgileri ile sona erdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız