SON DAKİKA
SON DEPREMLER

‘Mekke’nin Fethi’ni Kutlayacaklar

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:07:16
‘Mekke’nin Fethi’ni Kutlayacaklar
A- A+ PAYLAŞ

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Malatya Şubesi, Salı günü ‘Mekke’nin Fethi’ konulu bir program düzenleyecek.

Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şube Başkanı Sinan Erarslan, konuyla ilgili dernek binasında yaptığı açıklamada, “31 Aralık akşamı insanlarımızı kültür emperyalizmin yanında değil, fetih ruhunun yanında durmaya çağırıyoruz” dedi.

Erarslan, Mekke’nin fethinin 1383. yıldönümünü kutlayacaklarını kaydederek, “Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak, bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. İnsanımızı kültür emperyalizminin yanında değil, fetih ruhunun yanında durmaya çağırıyoruz. 31 Aralık akşamı saat 19.30’da tüm halkımızı çocukları ile beraber Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenleyeceğimiz “Mekke’nin Fethi” programına davet ediyoruz” diye konuştu.

Yılbaşı eğlencelerini sert bir dille eleştiren Erarslan, şunları söyledi:

“7 milyar insanın yaşadığı bu gezegende, her 6 saniyede bir çocuk açlık nedeniyle ölüyor. Her 4 saniyede bin insan mülteci pozisyonuna düşüyor. Her gece 925 milyon insan aç yatıyor. Bir milyar 250 milyon insan sağlıklı içme suyundan mahrum ve 2 milyar insan yoksulluk sınırının altında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Öte yandan dünyadaki bu tablodan hiçte rahatsızlık duymayan emperyalist güçler, kendi ülkelerinde ve sömürdükleri birçok ülkede insanları farklı şekillerde uyutup uyuşturarak bu gerçekleri örtbas ediyor. Biz adına “Yılbaşı Eğlencesi” denilen ve neredeyse tüm dünya halklarına dayatılan çirkinliklere karşı bir tavır takınmamızın İslam’ın bir gereği olduğuna inanıyoruz. Milli Piyango adı verilen oyunla kitlelerin buluşturulmasını sağlayan, her türlü kötülüğe giden yolları açan, birçok gencin çeşitli bağımlılıklara yakalanmasına sebep olan, birçok insanda da iffet duygusun zedeleyen her türlü eğlence anlayışını reddediyoruz. Kalplerdeki merhameti körelten, vicdan duygusunu ortadan kaldıran, insanları şehirlerin en orta yerlerinde her türlü ahlaksızlığı yapmaya sevk eden yılbaşı kutlamalarına karşı tepki koymanın her erdem sahibi insanın görevi olduğunu da düşünüyoruz.”

Erarslan, 31 Aralık Salı akşamı Anadolu Gençlik Derneği olarak Mekke’nin Fethi’nin 1383. Yıl dönümünü düzenleyecekleri etkinlikle kutlayacaklarını kaydederek, “Dernek olarak 31 Aralık Salı gününü 1 Ocak Çarşamba gününe bağlayan gece 81 şubemizde 600 kadar noktada Mekke’nin Fethi’nin 1383. yıl dönümünü kutlayacağız. Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kabe’nin bulunduğu şehir olan Mekke, İslam ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Derneğimiz öncülüğünde geleneksel olarak düzenlenen fetih kutlamaları bu yılda ülkemiz genelinde düzenlenen programlarla kutlanacaktır” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız