SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mekke'nin Fethinin Yıldönümü

A- A+ PAYLAŞ

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Mekke'nin fethinin yıldönümü nedeniyle Belediye Konferans Salonu'nda  konferans düzenlendi. 
 
AGD Malatya Şube Başkanı Tayyar Emre yaptığı konuşmada,  Batıl ve batıl taraftarlarının gitmesinin ancak, Hakk'ın ve taraftarlarının harekete geçmesiyle mümkün olduğunu belirterek,  "O halde bize düşen fetih ruhunu yaşatmaktır. Zira insanlık yeni fetihlere muhtaçtır. Fetih ruhunu her zaman yaşamalıyız." Emre, yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin son bulması için Mekke'nin fethi gibi gönüllerin de fethine ihtiyaç olduğunu vurguladı.  "Dünya ancak fethi mübin ile ihya olabilir" diyen Emre, insanlara hayırlı ümmet olma şuuru vermesini niyaz etti. Emre'nin açılış konuşmasından sonra AGD'nin tanıtım sinevizyonu gösterildi. 
 
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz ise, Mekke'nin fethiyle ilgili konferans verdi. Akkiraz, iyi insan olma, İslamiyet yolunda yaşama gibi konuları anlatıp, "Elhamdülillah müslüman olarak yaşıyoruz. Ancak, müslümanlığın da gereklerini yerine getirmeliyiz. Gerekleri ise ayet ve hadislerle bildirilmiştir" ifadelerini kullandı. 
 
KONFERANS..

Bu arada, İl Genel Meclisi Salonu'nda, Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) Derneği'nin organizesiyle düzenlenen "Gelenekten Moderne Din Algısı" konulu konferansı Prof.Dr. Mustafa Aydın verdi. Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi Tıp Fakaültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, diğer ilgili ve yetkililer ile BİLSAM üyelerinin katıldığı "Gelenekten moderne din algısı" konulu konferansında konuşan Prof.Dr. Mustafa Aydın, din algısı ve dini yaşama konularında örnekler verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız