SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meksika 8,2'lik Depremle Sarsıldı

0
Güncellendi - 2017-09-08 21:18:56
Meksika 8,2'lik Depremle Sarsıldı
A- A+ PAYLAŞ

Meksika’nın Pasifik Okyanusu kıyılarında 8 şiddetinde deprem meydana geldi. Yaşanan depremde ilk belirlemelere göre 5 kişinin öldüğü bildirildi.

Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırmalar İdaresi, ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiği 8 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Pijijiapan kasabasının 100 kilometre güneybatısında ve 35 kilometre derinlikte meydana geldiğini açıkladı.

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Mexico, Guatemala, El Savador, Kosta Rika, Nikaragua, Panama, Honduras ve Ekvator için tsunami uyarısı yaptı. Depremin hissedildiği Meksiko City de binalar sarsılırken, insanlar sokaklara döküldü. Başkentte ise elektrik kesintileri yaşandı. Gece yarısı meydana gelen depremin bir dakikadan fazla sürdüğü belirtilirken, helikopterler ise şehir üzerinde spot lambalarıyla uçtu.

1985’de Meksiko City yakınlarında meydana gelen depremde binlerce kişi hayatını kaybetmişti. 1995 yılında da yine 8 Meksiko City’de 8 şiddetinde deprem meydana gelmişti. ABD kıyıları için tsunami uyarısı yapılmadığı belirtildi. Meksika kıyılarında dalgaların 3 metreye ulaşabileceği kaydedildi.

Yeni Zelanda Sivil Savunma ve Acil Durum Merkezi, tsunaminin bölgeye 12 saat içinde ulaşmasının beklendiğini açıkladı.

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, depremin şiddetinin 8.2 olduğunu ifade ederek, depremin son yıllarda ülkeyi vuran en şiddetli deprem olduğunu söyledi.

Meksika’yı vuran ve 6 ülkede tsunami uyarısı verilmesine neden olan 8.2 şiddetindeki deprem, ülkede ve bölgede endişeye neden oldu. Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, depremin şiddetinin 8.2 olduğunu ifade etti. Nieto, depremin son yıllarda ülkeyi vuran en şiddetli deprem olduğunu da belirtti. Depremde en az 5 kişinin öldüğü kaydedildi. Meksika’nın Pasifik kıyısına 120 kilometre mesafede meydana gelen deprem Meksika ve Guatemala’da hissedildi. ABD Jeolojik Araştırmalar İdaresi (USGS), 23 bin kişinin şiddetli sallantıdan etkilendiğini, mali ve insani kayıp konusunda kırmızı alarm verildiğini bildirdi.

Tsunami Uyarı Merkezi ise Meksiko kıyıları, Guatemala, Panama, El Salvador, Kosta Rika, Nikaragua, Honduras ve Ekvator’u etkisine alacak olan tsunami dalgalarının 3 saat içinde kıyıya ulaşması beklendiği uyarısında bulundu. Guatemala Devlet Başkanı Jimmy Morales, tahribatın tespiti için güvenlik güçlerini görevlendirdiğini söyledi.

Meksiko, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız