SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mektup Yarışması Ödül Töreni

0
Güncellendi - 2015-12-29 02:46:00
Mektup Yarışması Ödül Töreni
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından organize edilen “Asımın Neslinden Akif’e Mektup” Liseler Arası Mektup Yarışması Ödül Töreni ve “Talha Bora Öge nam-ı diğer Gölge"nin Farkında mısın? İsimli programı gerçekleştirildi.

İstiklal Marşının büyük şairi Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 79. Yılı anma etkinlikleri kapsamında Şair-Yazar Talha Bora Öge’nin katılımıyla düzenlenen “Asımın Neslinden Akife Mektup” konulu Liseler arası Mektup Yarışmasının ödül törenine Malatyalılar büyük ilgi gösterdi. 20 Okuldan çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen mektup yarışmasının ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın daveti üzerine Malatya’ya gelerek, Doğanşehir, Akçadağ, Darende ve Yeşilyurt’ta “Dua ve Şiir” programları düzenleyen Şair-Yazar Talha Bora Öge’nin katılımıyla Kongre ve Kültür Merkezinde organize edilen ödül törenine Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Çalışma ve İşkur İl Müdürü Vahap Toman, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Söylemez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Arguvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özmen Düz, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

BAŞKAN POLAT, “MEHMET AKİF’LERİ, NECİP FAZIL’LARI, SEZAİ KARAKOÇ’LARI YAŞATMAMIZ GEREKİYOR”

Yoğun bir ilgi altında gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Edebiyat dünyamızda çok müstesna bir yere sahip olan Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl ve Sezai Karakoç gibi büyük şahsiyetleri yeni nesline anlatmak ve aktarmanın önemli olduğuna vurgu yaptı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Radyo 7 ve TRT Fm’de yaptığı programların yanı sıra yazdığı şiir kitaplarıyla son dönemlerin en dikkat çekici sanatçıları arasında yer alan Şair-Yazar Talha Bora Öge ilimizde düzenlediği “Dua ve Şiir” programlarıyla ve canlı yayınlarıyla dört gün dolu dolu programlar gerçekleştirdi. Sanatçımız Talha Bora Öge hem şiirleri hem de etkileyici konuşma yeteneğiyle bizi farklı bir dünyaya götürmektedir. Kültürel etkinliklerimize verdiği destek nedeniyle kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Polat, “İstiklal Marşımızın büyük şairi, edebiyat dünyamızın önde gelen isimlerinden olan Mehmet Akif Ersoy bu yüzyılın yetiştirdiği en büyük şairlerden biridir. Ömrünü direniş mücadelesiyle geçiren Mehmet Akif, doğumundan ölümüne kadar bu toprakların özgürlüğü için, düşmana karşı durmak için kalemini bir kılıç gibi kullanmıştır. Büyük şairimiz bir yandan kendi kardeşleri için kalemini ikaz olarak kullanırken düşmanlara da korku salmıştır. Akif’leri, Necip Fazıl’ları, Sezai Karakoç’ları yaşatmamız, bu tarihi değerlerimizi çocuklarımıza ve gençlerimize öğretmemiz gerekiyor. Allah-u Teâlâ “Ey İnsanlar çocuklarınızı ve kendinizi yakıtı taşlar ve insanlar olan ateşten koruyun” diye emrediyor. Bizim en değerli ve kıymetli varlığımız çocuklarımızdır. İnsanoğlunun değişemeyeceği, karşılığında hiçbir şeyi veremeyeceği varlığı çocuklarıdır. Çocuklarımızı güzelliğe, iyiliğe ve erdemli olmaya yönlendirmek için çaba harcamak gerekiyor. Kültürel etkinliklerimiz, çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimlerine katkı sağlamayı temel esas almaktadır ”dedi.

SANATÇI ÖGE’DEN SOHBET

Yeşilyurt Belediyesi personeli Cebrail Kazan tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra, “Farkında mısın? Birlik ve Beraberlik Adına” programında Malatyalı hayranlarıyla buluşan Şair-Yazar Talha Bora Öge, Kuran-ı Kerim ayetleri ve Hz. Muhammed ( SAV.)’in Hadis-i Şerifleriyle süslediği, edebi yönü çok güçlü bir sunum gerçekleştirdi. İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’un büyük bir dava adamı olduğunu ifade eden Sanatçı Öge, en büyük ilham kaynağı olan Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşını kaleme alma sürecini duygusal ve etkileyici bir bakış açısıyla anlattığı sırada bazı izleyiciler gözyaşlarına hâkim olamadı. 2 saate yakın süren programında Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin yanı sıra kendi şiirlerini sanatseverlerle paylaşan Şair-Yazar Öge’in dini, milli ve manevi değerler üzerine yaptığı değerlendirmeler büyük alkış topladı. Akıcı anlatım dili, etkileyici üslubu, şiirleri ve sempatik tavırlarıyla büyük ilgi gören Sanatçı Öge, dua ile başladığı programına dua ederek son verdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Sanatçı Talha Bora Öge’ ye, YEKSAM Öğrencilerinin ele emeği göz nuru eserlerinden olan elif vav tablosu ile kayısı paketi hediye etti. Başkan Polat ile Sanatçı Öge programı takip eden gençlerle “Rabia” işareti yaparak selfi çektirdi. Sanatçı Öge, Başkan Polat’a “Allah Aşkına Dua Et” adlı kitabını hediye etti.

LİSELER ARASI MEKTUP YARIŞMASINDA ÖDÜLLER DAĞITILDI

İstiklal Marşının büyük şairi Mehmet Akif Ersoy’u gelecek nesillere anlatmak ve aktarmak adına düzenlenen “Asımın Neslinden Akife Mektup “ konulu Liseler Arası Mektup Yarışmasında dereceye giren öğrenciler belli oldu. Seçici kurul tarafından titiz bir değerlendirme sürecinden sonra Kernek Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Beyaz Kocaman birinciliği elde ederken, ikinci Konak Mesleki Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencisi Zeynep Mutlu, üçüncü ise Mahmut Çalık Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencisi Büşra Boztepe oldu. Yarışmada birinci olan öğrenciye 1.500 TL, ikinci olan öğrenciye 1.250 TL, üçüncü olan öğrenciye 1.000 TL. Para ödülünün yanı sıra çeşitli hediyeler takdim edildi.

Ödül töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona ererken, büyük bir ilgiyle karşılaşan Şair-Yazar Talha Bora Öge hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirip kitaplarını imzaladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Yağmur (8 yıl önce)
    Aynen, birincinin adı BEYZA.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yağmur (8 yıl önce)
    Birinci olanın adı Beyaz değil, Beyza.
    0
    0
    Yanıtla