SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mektuptaki İddia

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen bir ihbar mektubunda Zirve Yayınevi Davası'nda azmettirici iddiasıyla suçlanan Varol Bülent Aral'ın adamlarının Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i öldürtmek istediği ileri sürüldü.

Malatya'daki Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel adlı misyonerlerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasını görüldüğü Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne Gökhan Sayar adıyla Gaziantep'deki bir askeri birlikten gönderilen bir ihbar mektubunda, ilginç iddialar ileri sürüldü.

Gökhan Sayar adlı piyade er, davada azmettirici olarak yargılanan Varol Bülent Aral'ın adamlarının kendisinden adam öldürmelerini istediklerini iddia ederek, "Ben sürekli tehdit ediliyorum. Aral'ın adamları tarafından benden Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'i öldürmemi istiyorlar" ifadesini ileri sürdü.

Sayar ihbar mektubunda "Sayın hakim, ben ve birkaç arkadaşım size önemli bilgiler anlatmak istiyoruz. Sayın hakimim lütfen bizi dikkate alın. Olayın perde arkasını mahkemede tanık olarak anlatmak istiyorum" ifadesine de yer verdi.

İhbar mektubunun son sayfasında "Dünya -" işaretinin yer alması ise dikkat çekti.

Bu arada, Zirve Yayınevi'nin 27. duruşmasını yapıldığı 25 Haziran Cuma günkü duruşmada 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Eray Gültekin, "Herkes dilekçe gönderiyor. Toplumda meşhur olmak istiyorlar" şeklinde sitemde bulunmuştu.

Cumhuriyet Savcısı ise, tanıklık yapmak için dilekçe gönderen Gültekin Salar'ın daha öncede soruşturma kapsamında ifade verdiğini ve son dilekçesi ile önceki ifadesini çelişkili olduğunu ve soruşturmanı esası hakkında bilgi sahibi olmadığını belirterek tanık olarak dinlenmesini reddini talep etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız