SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Melek Baba'ya Anıt Mezar Yapılsın"

0
Güncellendi - 2016-08-16 16:40:17
A- A+ PAYLAŞ

CHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte incelediği Hidayet Mahallesi, Sadreddin Konevi Caddesinde bulunan Melekbaba Türbesi-Mezarı ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Sarıoğlu açıklamasının başında,  "Bu, tel demirle çevrilmiş, mezarı gördüğümde 'Kime ait' diye gelip geçen bir çok vatandaşa sordum, bilen bir kaç kişi ancak çıktı. Meğer Malatya'da yaşlı genç herkesin adını duyduğu, bildiği, ama kim olduğunu bilmediği Melekbaba'nın mezarıymış. Gerçekten de Malatya'da, özellikle yerli halktan herkes bu ismi bilir. Ben bu mezarın kime ait olduğunu öğrendiğimde büyük bir keşif yapmışım gibi heyecanlandım. Ama Malatya'nın belleğine bu denli kazınmış bir simge ada ait, hem de kentin merkezindeki mezarın böyle bakımsız, böyle ortaya atılmış, haline bakıp üzüldüm, utanç duydum, yerin dibine girdim.  Biz Malatya olarak neden simgelerimize, değerlerimize sahip çıkmayız diyorum. Başkası olsa, yani çağdaş düşünen bir akıl olsa, böylesi bu eseri mücevher gibi işler, güzelliğini ortaya çıkarır, hem insanların yüreğine hem çevreye zenginlik katar." dedi.

Sarıoğlu "Melekbaba'yla ilgili internet'te bilgi yok. Çevrede yaptığım araştırmada ve özellikle Mahalle Muhtarı Engin Güleç'ten aldığım bilgiye göre Melekbaba denilen kişi, bu çevredeki arazilerin sahibi, sürüleri, hayvanları olan bir zengin kişiymiş, bir başka deyişle ağaymış. Ama bilinen ağalar gibi fakir fıkaraya zulüm yapan değil, tam tersine malını mülkünü onlarla paylaşan, her türlü dertlerin koşan, onlara babalık yapan iyiliksever temiz yürekli bir kişiymiş. Halk ondan dolayı ona Melek demiş, Baba demiş. Öldüğünde de ona layık, özel bir mezar yapmış.

Melekbaba Türbesi- Anıtmezarı için ne gerekiyorsa yapılmalı. Paraya kıyılmalı. Her para her yere, hiç olmadık yerlere harcanıyor. Buraya da harcansın. Sadece güçlülerin olduğu yerlere değil, özellikle de buralara harcansın. Melekbaba adına görkemli, sanatsal bir anıtmezar yapılsın. Bu türbe mezar bir tarikat ehli mezarı gibi değil, özveri, paylaşma, yardımseverlik, temiz yüreklilik gibi hasletlerin anıtı olsun. Gelip geçeni, göreni etkilesin, iyilik, güzellik, sevgi, saygı, değerbilme üzerinde düşündürsün. Bu fakir, bu bakımsız çevreye değer katsın, çekicilik katsın." diye konuştu.

Sarıoğlu açıklamasını şöyle bitirdi:

"Bu Caddenin adı Melekbaba Caddesiydi. Bu kadim adı kaldırıldı, yerine Malatya'da doğduğu dahi net olarak bilinmeyen bir kişinin adını verildi. Eski ada dönülmeli. Hidayet Mahallesi muhtarımız da böyle istiyor."

Bülten

melekbaba

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • müslüm avcı. (7 yıl önce)
    Malatyanın eksiğini nasılda bulmuşlar,dostlar pazarda görsün diyemi.uğraştıkları şeye bak.Malatya da doğru dürüst bir ATATÜRK anıtı yok neyin peşindesiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahlatvali (7 yıl önce)
    bu tür insanların anısını yaşatmalı
    0
    0
    Yanıtla