SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Melekbaba Çocuğuyum"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:48:54
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı yönetmen Haydar Işık, İnönü Üniversitesi Sinema Topluluğu'nun organize ettiği söyleşide üniversitelilerle bir araya geldi. 

Daha önce kısa film, kamu spotu gibi çalışmalarının yanı sıra uzun metrajlı film projeleriyle de sinema sektöründe yer alan yönetmen Işık, Şubatta vizyona girecek olan Aşkkopat filmi ve Malatya’da çekmeyi planladıkları 27'sinde Aşk 7'sinde Ölüm adlı filmle ilgili olarak, birlikte çalışmayı düşündükleri Tiyatro-sinama oyuncusu Ömer Konakçı ve film proje konsept danışmanı Mehmet Erkan Doğan ile birlikte üniversitelilerin sorularını cevaplayan Haydar Işık, anılarını da anlattı.

Türk sinemasının geldiği durumu teknolojik öğeleri değerlendirerek bu teknolojiden en iyi şekilde nasıl yararlanılır, kurgu nasıl yapılır, film çekerken hangi açılar kullanılır gibi sinemanın önemli öğelerinin konuşulduğu söyleşide Işık, filmlerinde duyusal mesaj vermenin her zaman ön planda olduğuna vurgu yaptı. Işık” Ben de bir Melekbaba çocuğuyum. Çocukluk yıllarımızda biz de çok zorluklar gördük, boyacılık yaptık, sakız sattık. Kenar mahallelerde yaşayan insanların yaşamını çok iyi bilirim. Bu yüzden çekimini gerçekleştirdiğimiz projelerde toplumsal mesaj veriyoruz”diye konuştu.

Ekip olarak yine büyük bir sinema film projesi üzerinde çalıştıklarına değinen Haydar Işık, bu yeni projede Malatya Sahne Sanatları Merkezinden Ömer Konakçı ve ekibine oyuncu kadrosunda yer vereceklerini ifade etti. Filmin konsepti bakımından Türkiye’de bir ilk olacağı, bu bağlamda bunun için konsept danışmanı Mehmet Erkan Doğan'ın bu süre zarfında Malatya’da saha çalışmalarını sürdüreceği söyleyen Işık, İnönü Üniversitesi sinema topluluğuna, topluluk başkanı Bekir Çılgına, Danışman hocası Yasemin Kuruca’ya ve gazetecilik bölüm başkanı Barış Yılmaz’a teşekkür ederek, “Bütün ekibim ve ekipmanlarımla hep yanınızdayım “dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız