SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Melita'dan Battalgazi'ye'' 17-18 Eylül'de

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesinde 17-18 Eylül'deki "1. Uluslararası Katılımlı Melita'dan Battalgazi'ye Tarih- Arkeoloji- Kültür- Sanat Günleri" etkinliğinin programı kesinleşti.

PANEL bölümünde Tarih, Arkeoloji, Mimari, Sanat, SERGİ bölümünde Kervansaray Buluşması, RAKU GÖSTERİSİ bölümünde Raku Pişirim Gösterimi, ŞİİR DİNLETİSİ bölümünde Şairler Buluşması, YARIŞMALAR bölümünde Resim, Şiir, Makale, Halk Koşusu, GEZİ bölümünde Tarihi Eser ve Örnek Sokak Gezisi, KONSERLER bölümünde halk konserlerinin gerçekleştirileceği iki günlük etkinliğin programı şöyle:

* 1. GÜN 17 EYLÜL:
09.45 Atatürk Anıtı'na Çelenk Konulması

10.00 Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, Açılış ve Protokol Konuşmaları, Folklor Gösterisi (Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı Meydanı)

10.45 100 Sanatçının katılacağı "Kervansaray Buluşması" adlı Karma Resim, Heykel, Seramik, Türk El Sanatları, Fotoğraf Sergisi Açılışı ve Kokteyl (UNESCO A.I.A.P. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği'nin Katkılarıyla (10 gün açık kalacak)

11.45 Belediye Hizmet Binasının Açılışı, Hasan Basri Ağaçlandırma Sahası, Piknik Alanı ve Belediye Sosyal Tesislerinin Açılışları..

13.30-17.30 PANEL (Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı Kongre Salonu) 1. OTURUM (Konuşmacılar: Prof.Dr. Marcella Frangipane, Prof.Dr. Ufuk Esin, Prof.Dr. Fahri Işık, Prof.Dr. Rüçhan Arık, Ressam Mehmet Güleryüz)

18.30 Raku Pişirimi Gösterisi- Seramik Sanatçıları Fazıl Ercan, Emet Egemen Işık, Naile Salman (Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı Meydanı)

19.30 Folklor Gösterisi

20.15 Konser/ İnönü Üniversitesi Müzik Bölümü

* 2. GÜN 18 EYLÜL:

10.00- 12.00 PANEL (Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı Kongre Salonu) II. OTURUM (Konuşmacılar: Prof Dr. Mehmet Özdoğan, Mimar Oktay Ekinci, Prof.Dr. Oluş Arık, Yrd.Doç.Dr. Göknur Akçadağ Göğebakan),

13.00 Şiir Dinletisi Grubu (Silahtar Mustafapaşa Kervansarayı Kongre Salonu)

14.00 Ayşenur Yazıcı ve Azer Bortaçina (Söyleşi ve Kitap İmza Günü)

14.30 Örnek Sokak ve Resim Sergisi Gezisi -"Eskimalatya (Battalgazi) Tarihi Eserler Gezisi, Arslantepe Höyük Gezisi, Malatya Müzesi Gezisi, Karakaş Konağı Gezisi"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız