SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Melita'dan Battalgazi'ye Sanat Günleri

A- A+ PAYLAŞ
Melita’dan Battalgazi'ye, tarih - arkeoloji -kültür - sanat günleri" etkinliği kapsamında toplantı düzenlendi.
 
Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda düzenlenen toplantıda, etkinliklerle ilgili istişarelerde bulunuldu. Vali Ulvi Saran, "Battalgazi Kaymakamlığı, Battalgazi Belediyesi ve İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenmekte olan Melita'dan Battalgazi'ye, tarih - arkeoloji -kültür - sanat günleri etkinliği kapsamında sosyal ve kültürel faaliyetler yapılacak. Malatya'nın tarihi dokusunu yansıtan önemli tarihi ve turizm merkezlerinin başında gelen ilçemizin tarihi ve turistik yapısını korumak amaçlanmıştır. Battalgazi ilçesinin, geçmişteki ve günümüzdeki kültürel ve sanatsal yapılarının tanıtımını yaparak bu ilçeye sahip çıkılmasını sağlamak, ilçenin geçmişteki ve günümüzdeki yerini yurt içinde ve yurt dışında tanıtmaktır. Anadolu'nun doğusunda bizim dışımızda mevcut olmayan konsepte, etkinliğimizle Battalgazi ilçesini sanatçıların ve sanat severlerin buluştuğu bir Kültür-Sanat Merkezi konumuna dönüştürerek, bilim ve sanat çevresinin halkla buluştuğu bir merkez haline getirmek, ilçemizi dünya kültür turizmine kazandırmak, ülkemizin tanıtımına katkı sağlamak, ilçenin yerli ve yabancı turizm potansiyelini artırmak amacıyla etkinliklerimizi gerçekleştirmekteyiz " ifadelerini kullandı.
 
Kaymakam Abdulmutallip Aksoy ise, "Bu yıl düzenlenen Melitadan Battalgazi'ye, tarih - arkeoloji -kültür - sanat günleri etkinliği kapsamında gerçekleştireceğimiz 4. uluslararası kervansaray buluşması günleri, 10 Eylül 2011 Cumartesi günü seramik ve resim çalıştaylarıyla başlamıştır. Etkinliğimize, 10 Eylül 2011 tarihinde çalıştaylarla start verilmiştir. 17 Eylül 2011 Cumartesi günü saat 10:00' da resmi açılışı gerçekleştirilecek ve 27 Eylül 2011 Salı günü sona erecektir. Her yaştaki katılımcılara hitap edecek etkinlik; 10.Eylül 2011 Cumartesi günü ulusal ve uluslararası üniversitelerden gelen sanatçıların katılımıyla başlamıştır. Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayında, seramik, resim  üzerine çalıştaylar da ortaya çıkan eserler Metin Sözen büyük ödülünü kazanan sanat sokağı açık alan güzergahında, 17 Eylül 2011 tarihinden itibaren sergilenecektir" dedi.
 
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, "İki gün sürecek panel programı dört ayrı oturumda gerçekleşecektir. Bunlar; Tarihi Mekanların Uluslararası Kültürel Hareketlilikte Kullanımı ve Önemi, Tarih, Coğrafya, Arkeoloji, Mimari ve Boğucu Kültür Üzerine Günümüz Sanatı'nın Geliştiği Evrimi ve Formunu Nasıl Tartışabiliriz? Konuları işlenecek, Boğucu Kültür (Jean Dubuffet'ye Göndermeyle), Kavramsal Fotoğraf sergileri düzenlenecektir. Battalgazi İlçesi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı Kültür Merkezindeki, çok amaçlı atölyeler ve sanatsal eserlerin çalışma odalarında, ebru, hüsn-ü hat, tezhip, minyatür, çini, seramik, vitray, ahşap oyma, resim, fotoğrafçılık, dekoratif mum, keman, bağlama, gitar, piyano, şan, ud, ney, alanlarında katılımcılara pratik uygulamalarla görsel ve katılımlı olarak çalışmalar yapılacaktır. Battalgazi ilçesi turizm şehri olma özelliğini taşımaktadır. Tarihimizi tanıtmak, toplumda sanat bilinci oluşturarak sanatı sevdirmek, bölgenin kaybolmaya yüz tutmuş yöreye has geleneksel motiflerini ve kültürel zenginliklerini canlandırmak ve gelecek kuşaklara taşımak amacıyla; Battalgazi Kaymakamlığı ve Battalgazi Belediye Başkanlığı'nın ‘Melitadan Battalgazi'ye, tarih - arkeoloji -kültür - sanat günleri’, ‘Uluslararası 4. Kervansaray buluşması’ Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ÇEKÜL Vakfı, Tarihi Kentler Birliği, İstanbul Bilgi Üniversitesi K.P.Y, Türkiye Mimarlar Odası Malatya Şubesi, Rh+ Magazin, IAP İstanbul Sanat Platformu çeşitli Üniversitelerin plastik sanatlar, resim, seramik, heykel dallarında desteği sağlanarak gerçekleşecektir. Etkinlik kapsamında sünnet şöleni, Karakucak güreşleri ve bisiklet turu da düzenlenecek. Sünnet şöleni ve bisiklet turu 17 Eylül 2011 günü, karakucak güreşleri 18 Eylül Pazar günü Battalgazi ilçe stadında yapılacaktır. Etkinlik açılışında; Mehteran takımı, folklor ve semah gösterileri yapılacaktır” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız