SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Memleket Meselesi Oldu'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Orçun Akgün, ‘Korolar Çarpışıyor’ yarışmasında "Kutsi ve Malatya Korosu"nun ikinci olarak finale kalmasından memnuniyet duyduklarını ancak yarışmanın sanat olmaktan çıkıp memleket meselesine dönüştüğünü söyledi.

Akgün, bu hafta birinci olan Mardin ekibinin yüksek oranda oy alması ile ilgili olarak da “Biz orada Mardin ekibi ile kardeş gibiyiz. Bir sorun yok. Ancak Rojin’in konuşması yanlıştı. Malatya’da da 20 km yol yürüyerek okula giden çocuklarımız var. Duygu sömürüsü yaptığını düşünüyorum” dedi.

Show Tv’de yayınlanan ‘Korolar Çarpışıyor’ yarışmasının Malatya Korosu elemanları, Kanalboyu Mado’da basın toplantısı düzenleyerek, finalde destek istedi.

Ekip adına konuşan İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Orçun Akgün, kendilerini finale taşıyan başta Malatyalılar olmak üzere SMS desteği gönderen herkese teşekkür ederek “Bu hafta ikinci olduk. Bu okulu mutlaka Malatya’ya istiyoruz. Ancak son haftalarda yarışma bir sanat olmaktan çıkıp memleket meselesine dönüştü. Mardin ekibinin başı olan Rojin bu hafta biraz duygu sömürüsü yaptı. Eğer Mardin’de 20 km yol yürüyerek okula gidilen yerler varsa aynısı Malatya’da da var. Bizim üst üste birincilik almamız diğer ekipleri korkuttu. Malatya bugüne kadar eğitime büyük destek verdi. Bu son hafta da bütün halkımızın desteği ile bu okulu Malatya’ya yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Mardin ile Malatya arasındaki oy farkının sorulması üzerine de Akgün, “Esasında hafta içi de mesaj atılabiliyor. Halkımızın çoğu bunu bilmiyor. Mardin ise yarışmaya büyük bir oy potansiyeli almış olarak başlıyor. Yani yarışmanın sonu itibari ile Mardin’in aldığı oy Malatya’dan fazla değil. Ancak bu hafta onlar büyük bir oy patlaması yaptığı için bizim aldığımız oran düştü. Bütün Malatyalıları dolaşarak bu bilgilendirmeyi yapıp destek isteyeceğiz” ifadelerini kaydetti.

Akgün ayrıca SMS atmak isteyenlerin KUTSİ yazıp 2950’ye göndermelerini istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız