SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Memleketi Kuru Kuru Sevmiyoruz"

0
Güncellendi - 2016-06-24 03:13:21
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İşadamları Derneği’nin (MİAD) Ramazan ayı vesilesiyle İstanbul'da verdiği iftar yemeği iş, siyaset ve bürokrasiden pek çok önemli ismi bir araya getirdi. Yemekte 3 siyasi partinin Malatyalı vekilleri teröre karşı ortak mesaj verdi.

İş, siyaset ve bürokrasi dünyasından pek çok önemli isim Malatya İşadamları Derneği’nin düzenlediği iftar yemeğinde buluştu. Ramazan ayında paylaşımın ve hoşgörünün zirve yapması gerektiğini belirten MİAD Başkanı Yunus Akdaş, Malatyalıların ülkeye hizmet için çalıştığını belirterek, terör nedeniyle zor günler yaşayan Türkiye’de örnek bir projeyi de açıkladı. Malatya milletvekili Nurettin Yaşar'ın katkılarıyla başlatılan projenin detaylarını anlatan Başkan Akdaş, “Hepimiz televizyon izlerken, şehitlerin namazını kıldırırken, orada yavrucakları, eşleri görüyorsunuz. Hepimizin içi parçalanıyor. Son iki yılda operasyonlar nedeniyle şehit olan kardeşlerimizin çocuklarına kardeş aile ilan ettik” dedi. Başkan Akdaş, “İşadamının rahatsızlığı ağlayarak olmaz, işadamı aynı zamanda olaya destek vererek olur” diye konuştu.

KAHRAMANLARI UNUTMAYACAĞIZ

Akdaş, şehit çocuklarını kazanmak için başlatılan projeyle ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

”Bir şehit çocuğuna babasının kahraman olduğunu hissettirmek sizlerin elinde. Biz o çocuklara koçluk yaparsak, burs verirsek, bireysel emeklilik gibi birşeyler yaparsak, zaman zaman önemli günlerinde yanlarında olursak, o çocuk babasının kahraman olduğuna ve bu milletin de onu unutmadığına inanır. Biz bunu yapmaya çalışacağız” diye anlattı. Herkes üzerine düşeni yaparsa bu memleketin birlik ve beraberlik içinde olacağını anlatan Başkan Akdaş, “Biz bu memleketi kuru kuru sevmiyoruz. Bu ülkenin bölünmemesi için canımızdan da malımızdan da vazgeçeriz.”

VEKİLLER TERÖRE KARŞI TEK YÜREK

Öte yandan iftar programına katılan AKP, CHP ve MHPli vekillerin ortak mesajı damga vurdu. Sırayla kürsüye gelen vekiller, yaşanan zor süreçlere rağmen Malatya'nın insana insan olduğu için verdiği kıymete vurgu yaptı. Malatya'da vatandaşların hiçbir ayrım gözetmeksizin kardeşçe yaşadığına işaret eden vekiller, ilin birlik ve beraberlik merkezi olduğunu savundu.

Kürsüye ilk çıkan aslen Malatyalı olan ve MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, “Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sürerken Türkiye de zorlu bir süreçten geçiyor. Ülkemizin her zamankinden daha çok Malatya'ya ve Malatyalılara ihtiyaç duyuyor. Malatya'da terör barınamaz. Birileri açsa bizler rahat edemeyiz. Biri yokluk içindeyse bizler rahat edemeyiz" diye konuştu.

BİRLİK ÜLKEYE YAYILMALI

Erdem'den sonra yine aslen Malatyalı olan CHP'nin İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi söz aldı. Malatya'da hiçbir mezhepçi ve etnik kökene dayalı ayrımcılığın yapılmadığını belirten Yedekçi, “Biz de mecliste mümkün olduğu kadar Malatyalıların bu ve diğer özelliklerini yaşatmaya gayret ediyoruz” diye konuştu. Malatya'da kardeşlik ve memlekete aidiyet hissinin çok yüksek olduğunu kaydeden CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, “Ülkemizde şehit cenazelerinin gelmemesi için Malatya'daki birlik ve beraberliğin tüm kentlere yayılmasını gerekiyor. Bunu yürekten diliyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz” dedi.

BÖLGEYE ELİMİZİ UZATALIM

Şehit çocuklarına kardeş aile projesinin mimarı AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar da terörü kınayan açıklamalarıyla dikkat çekti. Yaşar, “İnşallah iyi günlere erişeceğiz ancak bu günleri inşa ederken bazı mağduriyetler yaşanıyor. Bu sadece şehit ailelerimizin mağduriyetleri değil. Bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle mağdur olan insanların mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor. Bölgedeki çocuklara sahip çıkarak Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne katkı sunmamız gerekiyor. Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Cizre, İdil, Nusaybin ve Silopi'ye giderek kardeşlik elin uzatıldığında ülkemize büyük katkılar sağlamış olacağız. Geleceğimizi inşa etmiş olacağız” diye konuştu. “Gülay ve Arzu kardeşim ile Meclis'te ayrı ayrı partilerden olsak bile bizi birleştiren bir Malatya ortaklığı var. Bu bizi hiçbir zaman ayırmıyor. Ben Gülay hanımı da Arzu hanımı da alkışlamaktan geri durmuyorum” dedi.

ÇÖZÜMÜN ADI MALATYA

İki yıl kaymakam ve iki yıl da vali pozisyonunda olmak üzere toplam 4 yıl Malatya'da yaşayan İstanbul Valisi Vasip Şahin de iftar programındaydı. Malatya’daki birlik ve beraberliğe vurgu yapan Şahin, “Malatya'yı farklı kimlik, etnik köken ve inançların birarada barış içinde yaşayabilmesi açısından hiç unutamıyorum. İnsani değerler ön plana çıktığı anda farklılıkların kayboluyor. Malatya, bugün aradığımız, muhtaç olduğumuz çözümün aslında ta kendisidir” dedi.

BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRDİLER

Malatyalıların biraraya geldiği zaman bir hedef belirleyerek o hedefe yürüdüğünü anlatan Vali Şahin, “İnşallah Malatya bu haliyle devam eder. Ümitliyim çünkü İstanbul’daki Malatyalılar da bu hasletleri devam ettirmeye çalışıyorlar. Kendi aralarında biraraya geldiklerinde kesinlikle bir hedef belirliyorlar ve o hedefe yürümeyi biliyorlar ve sonunda da başarıyorlar. Bu birliktelikler Malatya’da güzel eserlere imza attı. Bugün de sosyal bir sorumluluk projesi çerçevesinde şehit ailelerimize sahip çıkıyoruz. Bu ülkenin, milletin ve devletin bekası için, ülkenin bölünmezliği için dün de mücadele edildi bugün de ediliyor, yarın da edilmeye devam edilecek” diye konuştu.

MALATYA’DA ÇOK GÜZEL İNSANLAR TANIDIM

Malatya’daki valilik görevinin kendisi için önemli bir şans olduğunu anlatan Vali Şahin, “ Cenab-ı Hakk’a şükrediyorum. Orada çok güzel insanlar tanıdım. Güzel bir şehri tanıdım. Herşeyi ile yaşayan, şehirli gibi yaşayan. Artık malesef belki nüfus, belki imkanlar, binalar çoğaldı ama şehri kaybetmeye başladık. Malatya’da o şehri yaşadım, o şehri teneffüs ettim. İnsanların birbirinden haberli olduğu, birbirine duyarlı olduğu, dostlukların herşeyin önünde olduğu, ilişkilerde saygının, sevginin hala canlı olduğu bir medeniyeti gördüm, bir şehri yaşadım” diye konuştu.

İŞADAMLARINA YOL HARİTASI ÇİZİLİYOR

Malatyalı işadamları için yeni pazar araştırması da yapan MİAD, Ağustos başı ve ortasında Afrika'ya yatırım gezisi düzenleyecek. Gad ve Togo'ya yapılacak gezide, yeni pazar arayışları için detaylı çalışma fırsatı bulunacak. Öte yandan son dönemde ticari faaliyetlerin odağı olan İran da MİAD'ın kıskacında. Dernek, yatırım ve ticaret imkanlarını artırması için Ağustos sonu Eylül başı İran'a da gezi düzenleyecek.

Bülten

miadif1

miad3

miad2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız