SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Memleketine Yatırım

A- A+ PAYLAŞ

 Malatyalı iş adamı Tevfik Alpaslan (soldaki), Mersin'deki yatırımlarını bırakıp Malatya'da istihdam oluşturması için memleketinde tekstil işletmesi açtı.

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesinden yararlanan Mersin Serbest Bölgesi'nde işletmesi bulunan iş adamı Tevfik Alparslan, Vali Ulvi Saran ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevinden ayrılan Sami Er'in ilgisiyle memleketi Malatya'da yatırım yaptı.

TEKEL'e ait Göztepe Mahallesi'ndeki depoları kiralayan Bakos Tekstil Sahibi Tevfik Alpaslan, burada yüzlerce kişiye istihdam sağladı. İşkur ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi çerçevesinde açılan düz dikiş makinesi ve ovarlok kursları ile gömlek gibi tekstil ürünleri üreten iş adamı Tevfik Alparslan, istihdam sayısını daha da arttıracağını ifade etti.

UMEM kapsamında 27 kişinin düz dikiş makinesi ve ovarlok kursunu tamamlaması nedeniyle işletmede düzenlenen basına tanıtım toplantısında ilk olarak İşkur İl Müdürü Durmuş Doğan konuştu. Doğan, istihdamın arttırılması için çeşitli projeler kapsamında kurslar açtıklarını belirtip, "Bakos Tekstil'in açtığı kurslar sonunda yüzde 80'den fazla istihdam garantisi sunuluyor" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu tür projelere hep destek verdiklerini ifade edip, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri projeleri ile birçok kişiye kurs ile istihdam sağlandığını vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız